Aktuelno Grad

Todorović: Onaj ko investira u naš grad 50 miliona evra zaslužuje ulicu

Odluka Komisije za određivanje naziva ulica da saobraćajnica koja će spajati budući pogon nemačkog „Forverka“ u novoj industrijskoj zoni u Preljini dobije naziv po imenu vlasnika te kompanije Petera Kelena izazvala je veliku polemiku u javnosti. Upravo iz tih razloga, novinari više redakcija su, nakon završetka današnje sednice Gradskog veća, pitali gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića čija je to ideja. Gradonačelnik je odgovorio da je inicijativa potekla od Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj, ali i od njega lično, jer smatra da svaki investitor koji otvara najmanje 1.000 radnih mesta zaslužuje takvu počast.

– To je inicijativa Gradske uprave za lokalno ekonomski razvoj, a i moja lična, ako hoćete. Mislim da svaki investitor koji zapošljava najmanje 1.000 ljudi, investira oko 50 miliona evra, zaslužuje bar jednu saobraćajnicu, koja sada nosi naziv „servisna“ i nalazi se deset kilometara od centra grada. Moj predlog će uvek biti da svi oni ljudi koji investiraju ogroman novac, zapošljavaju naše sugrađane, donose novu vrednost zaslužuju toliko. Najmanje što može jedna lokalna samouprava da učini jeste da jedna saobraćajnica nosi njegovo ime – rekao je gradonačelnik Todorović.

Gradonačelnik je takođe naveo da nije imao priliku da upozna vlasnika kompanije „Forverk“ Petera Kelena, jer sa njim nije ni pregovarao o podizanju fabričkih pogona u novoj industrijskoj zoni u Preljini.

– Nisam upoznao gospodina Kelena. Vodio sam razgovore sa njihovim menadžmentom, a nadam se da ću gospodina Kelena upoznati u novembru, kada planiramo da otvorimo fabriku – obrazložio je gradonačelnik Todorović.

Novinare je interesovalo šta je sa inicijativima građana da Čačak dobije ulice Sonje Savić i Verice Barać. Gradonačelnik je rekao da ima dosta dobrih ideja i ulica koje nose brojeve. Još jednom je ponovio da on smatra da „onaj ko investira u naš grad 50 miliona evra i začetnik je jedne nove industrijalizacije Čačka zaslužuje da neka od ulica ponese njegovo ime“ i da je on uvek pobornik takvih ideja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.