Grad

TODOROVIĆ: TRAŽI SE INVESTITOR ZA HOTELSKI SADRŽAJ U OVČAR BANJI

Već dve godine, na osnovu blagoslova Episkopa žičkog Justina, Grad Čačak pregovara sa potencijalnim investitorima o izgradnji hotelskog kompleksa sa lečilištem u Ovčar Banji, izjavio je gradaonačelnik Čačka Milun Todorović.

Taj investitor, kako je rekao gradonačelnik, mora biti ozbiljan, zadovoljiti potrebe Crkve, ali i Grada i Ovčar Banje. Prema njegovim rečima, do sada je gradsko rukovodstvo pregovaralo sa dva potencijalna investitora, koja su odustala od izgradnje, ali se nadaju da će se pojaviti neko ko će zadovljiti kriterijume, ali i kome će ulaganje u Ovčar Banju biti ekonomski isplativo.

-Imamo blagoslov Vladike žičkog Justina da zajedno tražimo investitora koji treba u Ovčar Banji, u čačanskom delu, da izgradi jedan potpuni sadržaj, ali mora biti ozbiljan i veliki investotor. Vladika, pre svega, želi da se manastiri u Ovčarsko kablarskoj klisuri izdržavaju od tog dela koji bi bio namenjen samo za crkvu – rekao je Todorović.


Bilo je nekoliko potrencijalnih investitora, ali nažalost oni se nisu opredelili da investiraju, rekao je gradonačelnik. On je rekao da oni sa kojima su bili u kontaktu unazad dve godine, su, pre svega, zainteresovani za hotelski sadržaj, koji bi naravno imao i lečilište, jer to i jeste potencijal ove banje.

-Prema planu je predviđen veliki hotel koji treba da zadovolji potrebe onih koji bi da se leče, ali i potrebe za svim vrstama turizma koji nudi Ovčar Banja. Imali smo dva, uslovno rečeno, potencijalna investitora. Na žalost, oni nisu prepoznali da bi im se toliko velika investicija u nekom realnom vremenu isplatila, ali nastavljamo i dalje da pregovaramo sa ostalimna koji bi bili zainteresovani – rekao je Todorović.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.