Grad

U ČAČANSKOJ BOLNICI PREMINUO PACIJENT, ČEKAJU SE REZULTATI TESTA

U čačanskoj Opštoj bolnici tokom noći preminuo je stariji muškarac, a rezultati testa na korona virusa trebalo bi da budu poznati tokom dana, saopšteno je posle sastanka Radnog tima za praćenje širenja COVID-19.

Kako se navodi, pacijent koji je preminuo imao je infarkt i povišenu temperaturu.

Jedan pacijent sa teškom kliničkom slikom upućen je u Kragujevac.

Prethodnog dana sa Infektivnog odeljenja je na kućno lečenje otpušteno troje bolesnika, dok je pet premešteno na druga odeljenja.

Direktor Opšte bolnice rekao je da je tokom jučerašnjeg dana u prijemno trijažnoj ambulanti bilo 16 pregleda, od toga sedam prijema, uključujući dva bolesnika sa dijalize i jedan koji je sa grudnog preveden na infektivno.

Direktor Zavoda za javno zdralje izvestio je da su stigli rezultati osam briseva, od kojih je jedan bio pozitivan.

Jutros se šalje 21 bris, a sutra je planirano 35. Tokom dana se završava obuka zdravstvenih radnika u Ivanjici.

Tokom prethodnog dana Čačak je posetila vojna delegacija u kojoj su bili zdravstveni radnici iz Rusije sa ciljem da sagledaju epidemilošku situaciju, zatim preduzete mere kako u domenu preventive tako i u domenu lečenja.

Republički fond zdravstvenog osiguranja je tokom jučerašnjeg dana dobio 10 mobilnih respiratora od čega su četiri namenjena Čačku.

Kako je navedeno dva će biti u bolnici, ali se ističe da u ovom trenutku nema pacijenta na respiratoru.

U ambulanti Ljubić bilo je 16 pregleda, od toga osam sa povišenom temperaturom i četiri su upućena u bolnicu, a isto toliko u laboratoriju.

Hitna pomoć je obavila prevoz teškog bolesnika za Kragujevac.

Sanitarna insekcija radi na izdavanju potvrda i rešenja vezanim za kućnu izolaciju i potvrda na osnovu kojih će se regulisati odusustvo sa posla.

Zdravstvena inspekcija konstatuje da nije bilo primedbi na rad zdravstvenih radnika.

Inspekcijske službe rade u standardnom ritmu, ocenjeno je sa sastanku, a inspektor rada konstatuje da sumiranjem rada svih regiona Čačak pripada onim gradovima gde se ne iskazuje prekid radnog odnosa.

Policijska uprava navodi da je stanje redovni i da je jedno lice prekršilo policijski čas.

Civilna zaštita radi u skladu sa planom, a predsednik Skupštine grada izvestio je da će „plava hala“ posle današnje završne dezinfekcije moći da se stavi u upotrebu.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.