Grad

U ČAČKU 15 ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM, POSLEDNJI PODACI

Na području Moravičkog okruga korona virusom je zaraženo 19 osoba, najviše u Čačku 15, dve u Lučanima i po jedna u Ivanjici i Gorenjem Milanovcu, a tokom dana bi trebalo da budu poznati rezultati testiranja još osam osoba.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Čačak rekao je na današnjem sastanku Radnog tima za praćenje širenja korona virusa, da će u narednih dan, dva, biti jasno naznačeno uputstvo o prekidu karantina.

U ambulanti Ljubić bilo je 14 pregleda, dva lica su upućena u bolnicu, a jedan epidemiologu.

U Dečijem dispanzeru bila su četiri pregleda, a u ambulanti Doma zdravlja pregledana su tri pacijenta od kojih je jedan upućen u bolnicu. Hitna pomoć je imala relativno miran dan, navodi se u saopštenju.

Zdravstveni inspektor je u svom domenu napravio uvid u privatne zdravstvene ustanove i konstatovao da u ovom trenutku nema dvojnog rada.

Apoteke funkcionišu bez problema i daju naznaku da se situacija sa zaštitnom opremom i sredstvima polako normalizuju, mada još uvek na dnevnom nivou podele se sve što dobiju.

Inspekcija rada je ponovila da sa jučerašnjim danom nemaju predstavke građana o tome da poslodavci krše preporuku o otpuštanju radnika.

Kako se navodi, ohrabrujuća vest je da će od ponedeljka biti regulisano pitanje geronto domaćica sa Centrom za socijalni rad, a sa Domom zdravlja sa fizičkim licima koji učestvuju u nezi starih, iznemoglih i bolesnih.

Štab za civilnu zaštitu organizovao je prethodnog dana čitav niz aktivnosti na dezinfekciji javnih ustanova i drugih objekata u gradu.

Izvor; MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.