Grad

U Čačku veći broj testiranih, manje zaraženih

Prema poslednjih informacijama na Kovid odeljenju čačanske bolnice hospitalizovana su 142 pacijenta, od kojih je 12 na respiratoru.

Tokom jučerašnjeg dana i protekle noći u bolnici je urađeno 55 pregleda, 12 osoba je zadražano na daljem lečenju, dva su poslata u ustanove tercijarnog nivoa, dok je 17 otpušteno.

Ono što je dobro u proteklih sedam dana jesta da je trend pozitivnih uzoraka znatno manji nego što je bio pre 10, 15 ili 20 dana, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Čačku Aksentije Tošić.

-Do pre desetak dana imali smo po 20 pozitivnih u Čačku, a sada je taj broj ispod 10. Isto važi za Gornji Milanovac i Lučane, ali ne i za Ivanjicu gde se beleži porast broja pozitivnih – rekao je Tošić.

On je podsetio da je ZZJZ prosle sedmice omogućeno da šalje veći broj testova nego u proteklom periodu, pa u poslednje vreme taj broj prelazi 120 uzoraka.

-Ne šalju se uzorci za osobe koje nemaju simptome, koje se osećaju dobro, koje nisu bile u kontaktu sa zaraženima. Testiramo ciljano, ali možemo reći da se i tu beleži blagi pad u odnosu na pre deset dana – objasnio je Tošić.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.