Dragačevo Region

U GUČI PORODICA U IZOLACIJI, JEDNA OSOBA U BOLNICI

U ponedeljak, 14. septembra, pozitivni uzorci testiranja na korona virus registrovani su kod tri osobe iz Guče i jedne iz Lučana. Otac, majka i dete iz Guče su u kućnoj izolaciji.

Dobro se osećaju, nemaju nikakve tegobe. Uskoro ih očekuje kontrola – kaže dr Aksentije Tošić, vršilac dužnosti direktora Zavoda za javno zdravlje Čačak. On napominje i da poslednjih nekoliko dana nije bilo pozitivnih uzoraka u Dragačevu.


Osoba iz Lučana, pozitivna na korona test, nalazi se na lečenju u Opštoj bolnici Čačak.

U kovid ambulantama u Guči i Lučanima dnevno bude pregledano od devet do 14 ljudi. Direktorka Doma zdravalja Lučani, dr Danica Stefanović, navodi i da se pacijenti javljaju i zbog blagih respiratornih infekcija, koje su uobičajene u ovo doba godine, kao i dijareje. Ona podseća i da je od polovine maja do juna, kada je epidemiloška situacija bila mirnija, obavljeno dosta pregleda radi predostrožnosti.

U septembru prošle godine u dečjim ambulantama u Guči i Lučanima javilo se 1.194 dece. Do polovine septembra 2020, pregledano ih je 345. U obe ambulante, napominje dr Stefanović, kao i da lekari u saradnji sa direktorima, svakodnevno prate situaciju u školama.

Z. J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.