Ivanjica Region

U Ivanjici u toku vakcinacija bez zakazivanja

U DOMU ZDRAVLJA ILI NA TERENU

U zgradi specijalističkih službi, uz punkt na kome se obavlja redovna vakcinacija građana prijavljenih preko e-uprave, otvoren je dodatni punkt. Namenjen je vakcinaciji građana bez prijave samo vakcinom kineskog proizvođača Sinofarm. Punkt radi svakog radnog dana od 8 do 20 časova.

dr Milorad Dramićanin

Vakcinacija građana bez prijave organizuje se i na  području mesnih zajednica radnim danima. Meštani mogu da izaberu da li će se vakcinisati u zgradi specijalističkih službi Doma zdravlja  ili u zakazanim terminima u svojim mesnim zajednicama. Započela je 8. aprila imunizacijom na Opaljeniku i Кušićima, a planirano je da se završi u utorak, 20. aprila, vakcinacijom u Prilikama i Međurečju.

„Da li će svi termini biti ispoštovani kako je planirano zavisi od obezbeđivanja dovoljnog broja vakcina, kaže epidemilog ivanjičkog Doma zdravlja, dr Milorad Dramićanin. Zato se sada prvenstveno radi revakcinacija. On ističe da je odziv odličan i da je do sada izdato više od 11.800 doza, odnosno da je prvu ili drugu vakcinu primilo više od 7.100 Ivanjičana. To je oko 30 odsto onih koji mogu da je prime, a cilj je bar 50 odsto vakcinisanih. Dramićanin napominje i da je dosta lica preležalo koronu tako da očekuje mirno leto pod uslovom da ne bude novog mutiranja virusa.

J. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.