Društvo

У КОЊЕВИЋИМА ЗАСАЂЕНО ХИЉАДУ СТАБАЛА ТОПОЛЕ

ЗАЈЕДНИЧКА АКЦИЈА КОМПАНИЈЕ „P.S. FASHION“, ГРАДА ЧАЧКА И ЈП „СРБИЈАШУМЕ“

Донедавно су на том месту у Коњевићима, у близини Западне Мораве, биле врзине и урвине. Од данас ту је млади засад канадске тополе. Имање од 3,48 хектара у Коњевићима, којим газдује ЈП „Србијашуме“, двадесетак претходних дана уређивали су и припремали радници „Градског зеленила“. Хиљаду садница тополе обезбедила је компанија „P.S. fashion“. Акцију пошумљавања реализовали су заједно запослени из ова три предузећа.

Предраг Пантовић, власник „P.S. fashion“, рекао је да је ова акција иницирана поводом 25 година рада компаније, а да је планирано да садња постане традиција.

Предраг Пантовић, „P.S. Fashion“

– Почели смо је у свом граду, али желимо да радимо и у другим општинама, планинама, свуда где је то могуће. Овај посао, иако немамо много искуства, завршили смо за три сата. Сигурно и због добро припремљеног терена – рекао је Пантовић.

Иначе, компанија „P.S. fashion“ одвојила је новац за ове намене, који није потпуно искоришћен, због чега ће акција бити организована и на јесен. Како је Пантовић најавио, тада ће на око осам хектара у Горњој Горевници, где је иначе 2012. велики пожар уништио велику површину под шумом, компанија организовати велику акцију пошумљавања.

Јеша Ерчић, „Србијашуме“

Јеша Ерчић, извршни директор Сектора за шумарство и заштиту животне средине ЈП „Србијашуме“, нагласио је да је Чачак први град чије је руководство препознало важност и значај пошумљавања у широј градској зони и на простору којим газдује ЈП „Србијашуме“. Он је похвалио иницијативу компаније „P.S. fashion“.

– Данас нема ништа важније од једног литра пијаће воде и једног кубика чистог ваздуха. Видели смо да не можемо да се похвалимо неким квалитетом ваздуха и зато ова акција има додатну тежину. За 15 година овај простор са хиљаду стабала изгледаће фантастично, биће ово шума за понос – рекао је Ерчић.

Градоначелник Милун Тодоровић изјавио је да је садња топола у МЗ Коњевићи, један од заједничких пројеката Чачка са ЈП „Србијашуме“ и  компаније„P.S. fashion“.

Градоначелник Милун Тодоровић

– Ово је лепа порука за све оне који желе да буду друштвено одговорни и помогну својој заједници, као ова компанија. Акција ће се наставити током пролећа, а на јесен ће бити засађен велики број стабала на локацијама које су биле захваћене великим пожаром у Горњој Горевници и Миоковцима. Мислим да ћемо тада већ имати око 15.000 стабала на том простору – рекао је Тодоровић и захвалио запосленима у „Србијашумама“ и „P.S. fashion. 

Драган Николић, директор „Градског зеленила“, истакао је да то јавно предузеће, значајним улагањима Града, сада добро оспособљено у техничком погледу.

Драган Николић, ЈКП „Градско зеленило“

– Иако имамо релативно мали број радника, захваљујући набављеној механизацији, а надам се да ћемо је још унапредити, успели смо да припремимо овај терен за квалитетан засад канадске тополе – изјавио је Николић.

В. Т.

НОВО ДРВЕЋЕ НА ЈОШ ПЕТ ЛОКАЦИЈА

Пројекат „Зелени појас Чачка“ за који је недавно градоначелник Милун Тодоровић потписао уговор са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић, вредан је 4,5 милиона динара. Највећи део новца, 3,5 милиона учешће је Републике Србије, док милион динара обезбеђује Град Чачак. Како је Тодоровић прецизирао, биће озелењене рубне зоне града. Дрвеће ће бити засађено на пет локација – у Атеници, Авенији 2, Љубић кеју (Улица Данице Марковић, МЗ Парк (у близини ОШ „Др Драгиша Мишовић“) и у Улици Славка Крупежа.

– Веома је важно да ове године наставимо оно што смо започели претходних година, да на територији Чачка посадимо десет пута више дрвећа, него што се посече – рекао је Тодоровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.