Uncategorized

U NEDELJU ”1. ČAČANSKI POLUMARATON” – KA ZDRAVLJU SE TRČI

Sve trke odvijaće se većim gradskim ulicama, koje će biti zatvorene za saobraćaj od 9 do 13 časova

Već sada, ”Prvi čačanski polumaraton” nije jedinstven samo po broju učesnika. Prijavljeno je više od hiljadu takmičara iz zemalja bivše Jugoslavije, Norveške, Italije, Francuske, Mađarske, Bugarske, Rumunije i Srbije.  Posebnu draž daće mu učešće dece u trci đaka prvaka i osoba sa smetnjama u razvoju. Samo za te dve trke prijavilo se više od 300 mlađih i starijih atletičara.

Trka dana je polumaraton, 21.097 kilometara. Takmičari će moći da se oprobaju i na trkama zadovoljstva na deset i na pet kilometara. Start je kod restorana ”Proleće”, dok je za decu i osobe sa smetnjama u razvoju polazak kod ”Srca”.

Atletski sportski događaji, koji okupljaju sve više učesnika u Čačku, samo su još jedna potvrda da smo grad atletike. Prošle godine održana je ”TrkaČA”, a  pre nekoliko mesci ”Čačak bez granica, atletska kraljica”, noćna ulična trka, podsetila je Milica Dačić, zamenica gradonačelnika. Ona je pomenula da je potvrda za to i obnova atletske staze na terenima Sportskog centra ”Mladost”.

– Pozivam sugrađane da podrže takmičare, a nadam se da će učesnici imati lep dan i uspešno završiti trku – poželela je Milica Dačić. 

Iste želje Čačanima je uputila i Ivana Ilić, promoterka ”1. čačanskog polumaratona”. Sprinterka i članica Atletskog kluba ”ČAAK” je i nada srpske atletike.

– Slogan polumaratona je ”Ka zdravlju se ne šeta, ka zdravlju se trči”. Jasno je da želimo da istaknemo zdrave stilove života. Prošlogodišnja ”TrkaČA” je bila uvertira, učestvovali su trkači iz Srbije, a ovoga puta okupljamo ljude iz nekadašnje Jugoslavije i ostalih evropskih država. Biće to jedan veliki sportski događaj, ne samo u Čačku – nagovestio je Ivan Čvrkić, predsednik Organizacionog odbora ”1. polumaratona”.

Za organizaciju ”1. čačanskog polumaratona” zaduženi su Udruženje Čačana u Čačku i Atletski klub ”ČAAK”. Podrška organizatorima stigla je iz Gradske uprave i Atletskog saveza Srbije

Z. J.

ATLETSKI SPEKTAKL

Čačak, 15. septembar. Više od hiljadu učesnika! Promoter sprinterka Ivana Ilić.

Glavna zbivanja u ulicama: Župana Stracimira, pored Gradske uprave, Ekonomske škole, Gospodar Jovanovoj, Vojvode Stepe, do table hotel ”Morave”, Svetog Save, Bulevaru Vuka Karaxića, okretnica je kod picerije ”Svan”. Povratak je Bulevarom Vuka Karaxića, Nemanjinom, Birčaninovom, Dr Dragiše Mišovića ka ulicama Devet Jugovića i Dr Jaroslava Kuželja do restorana ”Proleće”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.