Sport

U NEDELJU ZAVRŠNICA ’’SPORTSKIH IGARA MLADIH’’

Zbog epidemiološke situacije ovogodišnje ’’Sportske igre mladih’’, koje se treći put organizuju u Čačku, podeljene su u dva dela. Prvi deo je održan 10. juna i tada su se nadmetali stonoteniseri, teniseri i šahisti. Drugi deo je trebao da bude na programu 16. jula, ali je zbog bezbednosti učesnika sve pomereno za nedelju 6. septembra. Tog dana na terenima SC ’’Mladost’’ biće organizovana takmičenja u basketu ’’tri na tri’’, malom fudbalu, odbojci i odbojci na pesku.

Vladan Milić, Ivana Vukajlović i Miloš Stevanić

–  Preduzeli smo sve mere epidemiološke zaštite. Ograničili smo broj učesnika, a svima će pre izlaska na borilišta biti izmerena temperatura i izvršena dezinfekcija ruku. Posle svake utakmice biće urađena i dezinfekcija upotrebljenih rekvizita – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare koordinator ovih igara Ivana Vukajlović, dodajući da će upotreba maski biti obavezna.

Pobednici iz Čačka nastupaće na Republičkom finalu koje će biti održano u Brzeću 11, 12 i 13. septembra. Najbolji iz Brzeća putuju u Split, gde će odmeriti snage sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

– Grad Čačak je organizator ovog sportskog događaja, a snosi i troškove nastupa mladih sportista na Republičkom finalu i eventualnog odlaska takmičara iz našeg grada u Split – izjavio je Vladan Milić, zamenik gradonačelnika.

Ove godine na programu je i revijalna trka na 60 metara na kojoj će učestvovati 60 mališana, a posle ceremonije svečanog otvaranja, počinje u 10 časova i biće prisutni samo čelnici lokalne samouprave i organizatori, odigraće utakmicu u basketu juniori ’’Borca’’ i beogradskog ’’Partizan NIS’’-a.

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.