Društvo

Kon danas izjavio da je školska sredina bezbedno mesto

Doktor Predrag Kon je istakao da su škole bezbedna mesta i da nema opasnosti da će se virus širiti u školskim sredinama.


-Situacija u Srbiji se stabilizovala, ali dovoljan je samo jedan incident da se virus ponovo proširi. Virus nije nestao, on je tu sa nama, pored nas, posebno je podmukao, jer je škola počela. Prvi ukupni utisci kad je reč o polasku u školu su solidni, školska sredina je bezbedno mesto – rekao je Kon i dodao:

-Nema popuštanja mera, moramo biti pažljiviji, strogo moramo poštovati mere. Situacija je stabilna, ali ovaj broj 96 od danas me ne čini spokojnim, nije tu samo reč o školi, već i o povratku u studentske i učeničke domove, dolazak studenata na ispite, ima tu svega – rekao je Kon.


Članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa održali su danas sednicu na kojoj nije bilo promene u odnosu na postojeće mere zaštite protiv virusa.


Stav članova je da do daljeg nema dozvole za druge manifestacije osim kulturnih, dok bi se o drugima mogla doneti odluka naredne nedelje, nakon procene epidemiolške situacije.

Izvor: srbija danas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.