Grad

U TOKU NOVOGODIŠNJA HUMANITARNA NEDELJA STUDENATA

Novogodišnja humanitarna nedelja studenata u organizaciji Studentskog parlamenta Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i Distrikt Caffe-a će se održati od 23. do 25. decembra 2019. godine. Novogodišnja humanitarna nedelja obuhvatiće takmičenja u igrici PES, bilijaru i pikadu, a nedelju ćemo završiti velikom humanitarnom studentskom žurkom u kafiću Distrikt.

Prihod koji se prikupi kroz Novogodišnju humanitarnu nedelju studenata biće namenjen je za pravljenje paketića ugroženim mališanima sa teritorije Čačka, ali i deci iz škole za osnovno i srednje obrazovanje „1. novembar“. Takođe, deo paketića biće poslat deci na Kosovu i Metohiji u okviru SKONUS-ove akcije „Zajedno za Kosmet“ u kojoj učestvuju svi Fakulteti sa teritorije Srbije.

“Kako naši studenti i prijatelji ove akcije nisu ostali imuni na tužnu priču porodice Panić, odlučili smo da u holu Fakulteta tehničkih nauka u Čačku postavimo kutiju u koju će studenti moći da doniraju priloge za ovu tročlanu porodicu. Takođe, kutija će biti postavljena i na sva mesta gde će se održavati takmičenja, ali i u klubu Distrikt za vreme humanitarne studentske žurke. Sav prilog koji se skupi na ovaj način biće usmeren za kupovinu zimske garderobe i obuće ovoj porodici”, objašnjavaju organizatori.

Centralni događaj ove Novogodišnje humanitarne nedelje je velika žurka u Distrikt Caffe, koja je planirana za sredu 25. decembar od 22:00 časova.

Takmičenja i žurka nisu namenjeni samo studentima, već svim građanima Čačka koji žele da daju svoj doprinos, kažu studenti. Ukoliko neko želi da se priključi akciji i donira paketić ili novčana sredstva, ali i da dobije više informacija o samoj akciji može kontaktirati predsednicu Studentskog parlamenta Fakulteta tehničkih nauka u Čačku Milicu Vlašković na broj telefona 0603273373.

Čaglas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.