Grad

У ТОКУ ПАРТЕРНО УРЕЂЕЊE ПРОСТОРА ПОРЕД ФАКУЛТЕТА ТЕХНИЧКИХ НАУКА

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је са сарaдницима посетио градилиште поред Факултета техничких наука у Чачку, где је у току партерно уређење овог дела града. Из градске касе за ове намене издвојено је 19,5 милиона динара.

Како је истакао Тодоровић, веома је задовољан досадашњим радовима:

-Радимо партерно уређење овог дела града, а циљ нам је повезивање шетачке зоне око реке Мораве са важним објектима, као што су факултети и школе. На овај начин оставарујемо једноставан приступ образовним институцијама, а посебна пажња посвећена је простору за бициклисте који су постали неизоставан део градског живота. Овде ће бити 85 паркинг места на јавној површини и уређује се део Улице Свети Сава и Љубићке улице, а Улица Светог Саве биће обогаћена дрворедом.

Како је истакао градоначелник Чачка, завршетком ових радова, остварује се веза између централне урбане зоне и важних објеката као што су градски базен, атлетска стаза и факултет, ствара се функционалан простор, а градско руководство се труди да унапреди квалитет живота својих грађана и створи инклузивно урбанистичко окружење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.