Društvo

UČEŠĆE UČENIKA MEDICINSKE ŠKOLE U MASOVNOJ VAKCINACIJI

SVAKI VID PRAKSE DOBRODOŠAO ZA BUDUĆI POZIV

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo zdravlja dozvolili su da svi učenici završnih razreda medicinskih škola mogu volontirati pri masovnoj vakcinaciji stanovništva protiv virusa Kovid-19. Direktorka Medicinske škole u Čačku Snežana Jolović i kordinatori praktične nastave Milka Ilić i Sanja Popović, odlučili su da učenicima omoguće volonterski rad. Organizovali su sastanak sa glavnom sestrom Doma zdravlja Tanjom Velisavljević i napravili plan saradnje.

Trideset učenika Medicinske škole je od 2. marta uključeno u rad ustanove Dom zdravlja Čačak u Domu kulture i Plavoj hali, kako bi pomogli u uspešnoj i masovnoj imunizaciji. Učenicisu organizovani i angažovani na administrativno-tehničkim poslovima.

“S obzirom na to da je zbog Kovida-19 u martu 2020. praktična nastava obustavljena u bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama, učenici ističu da im je svaki vid prakse dobrodošao za njihov budući poziv”, izjavila je nastavnica zdravstvene nege Vera Marjanović, koja je sa prvom grupom učenika pomogla svojim kolegama da što uspešnije izvrše vakcinaciju građana.

Direktorka Medicinske škole Snežana Jolović istakla je da program saradnje ministarstva, zdravstvene ustanove i škole ima za cilj jačanje medicinske etike kod učenika, aktivno uključivanje zainteresovanih partnera u profesionalno osposobljavanje mladih generacija, pružanje pomoći i podrške društvenoj zajednici i medicinskim radnicima, koji su u Kovid bolnicama izloženi napornom radu:  

– Korist ove saradnje za društvo u celini i budućnost mladih generacija je mnogostruka. Prijateljstvo, empatija, plemenitost, požrtvovanost, humanost, jedinstvo, kolegijalnost su samo neke karakteristike koje krase naše učenike i njihove profesore, a vredne su divljenja. Bravo, deco.

Priredila: N. R.

Foto: Arhiva Medicinske škole

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.