Grad

UREĐEN I OSVETLJEN SPOMENIK STEPI STEPANOVIĆU

Ovih dana nekoliko spomenika u samom centru grada dobiće nov izgled. Urađeno je parterno uređenje, kao i osvetljenje spomenika Stepi Stepanoviću. Biće osvetljeni spomenici i Nadeždi Petrović i Vladislavu Petkoviću Disu. Prema rečima grdaonačelnika Čačka, dugo očekivana izgradnja spomenika županu Stracimiru u centru grada, trebalo bi uskoro, takođe da poćne.


Ovih dana novo ruho dobio je jedan od centralnih spomenika u Čačku, spomenik Stepi Stepanoviću, koji je pored parternog uređenja i osvetljen. Postavljene su i dve tuje, koje simbolišu najveće pobede Stepe Stepanovića.


Već do srede, kako najvaljuju nadležni, biće rekonstruisani i osvetljeni i spomenici Nadeždi Petrović ispred Gimnazije, kao i Vladislavu Petkoviću Disu u dvorištu Narodnog muzeja.


Već dve godine planirana izgradnja spomenika knezu Županu Stracimiru na Gradskom trgu polako ulazi u poslednju fazu. Iz budžeta grada odvojen je novac za realizaciju projekta, a očekuje se i da stručni žiri uskoro donese odluku.


-Očekujem da već za mesec dana da stručni žiri donese odluke, pa da mi uradimo naš posao. Naravno da nas očekuje i izbor izvođača svih radova, ne samo skulpture, već i svih ostalih instalacija i ubeđen sam da ćemo već do Dana grada ove godine moći da se pohvalimo takvim monumentalnim spomenikom – reako je Todorović.


Todorović je zaključio da Grad mora da vodi računa o velikanima, o svojoj bogatoj istoriji, tako da će se sa rekonstrukcijom postojećih, ali i izgradnjom novih spomenika nastavitio i u budućnosti.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.