ОПШТИНА ЛУЧАНИ
Dragačevo Region

Ускоро НОВИ ИЗГЛЕД ПАРКА ИСПРЕД ЗГРАДЕ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

НОВИ ИЗГЛЕД ПАРКА ИСПРЕД ЗГРАДЕ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ 

Јуче је започето уређење простора испред зграде општине Лучани, што ће дати потпуно нови изглед центру седишта општине. Плато ће бити поплочан, са постојећом фонтаном, садржајним озељењавањем и бројним клупама за одмор, дружење и уживање наших  суграђана.  Биће измештене бисте народних хероја у формиран парк посвећен херојима општине Лучани и налази се поред зграде општине. Вредност наведених радова је пет милиона динара а рок за завршетак радова је крај ове године.

„Основна идеја реализације новог парковског пројекта је повезивање свих институција, дакле зграде Општинске управе општине Лучани, цркве Успење Пресвете Богородице, Дома културе Лучани у јединствену целину која говори о матичности и идентитету једног градића и општине. Тако ће грађани општине Лучани као и сви они који због посла или туризма долазе у Лучане, убрзо моћи да уживају у новом изгледу централног градског језгра наше општине,“ наводи Миливоје Доловић, председник општине Лучани.   

Након уређења парка испред Општинске управе, локална управа је планирала и наставак уређења шеталишта и пешачке зоне у главној улици, заједно са реализацијом једног од највреднијих пројеката за грађане Лучана,  реконструкција комплетне  водоводне и канализационе мреже у Лучанима а која се очекује већ почетком наредне године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.