Sport

УСПЕХ ЧАЧАНА НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ СИМ

На Државном првенству девете сезоне Дунав осигурање Спортских игара младих, додељене су прве медаље, а познати су и први учесници велике Међународне завршнице у Сплиту.

Спортисти из Чачка постигли су изврсне резултате. Златну медаљу и пласаман у Сплит успела је да оствари екипа „Укијева деца“ у одбојци на песку, тако да ће наше девојчице представљати Чачак у Сплиту.

У првој смени Државног финала играо се и стони тенис, а Чачанин Саша Драгин је освојио сребро и придружиће се одбојкашицама на завршном турниру у Хрватској.

Наши рукометаши су освојили 3. место у Србији, што је посебно значајно, јер је ово прва медаља за мушки рукомет, у млађим категоријама за Чачак, после 14 година на званичним државним такмичењима.

У току је друга смена када се одржавају такмичења у баскету и одбојци, на којима очекујемо нове медаље за младе чачанске спортисте.

Дунав осигурање Спортске игре младих изузетно су важне за децу, јер пружају прилику да се у спорт укључе и они која нису у тренажном процесу, а највећи успех ће бити уколико неко од њих остане у спорту.

Ове године, Организациони одбор СИМ је приредио више од 80 догађаја у више 50 места широм Србије, а захваљујући спонзорима и локалним самоуправама, за децу је све било бесплатно.

Међународна завршница у Сплиту одржава се од 15. до 20. августа, а на заслужено мини-летовање, поред “СИМОВАЦА” из Србије, стижу и победници Државних финала из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.