Društvo

USPEŠNA GODINA ZA PLANINARSKO DRUŠTVO „KABLAR“

Planinarsko društvo Kablar iz Čačka ovu godnu završilo je da brojnim akcijama, ali i osvojenim medaljama. Izvedeno je više od 80 jednodnevnih i višednevnih akcija, a na kojima je u proseku učestvovalo nekoliko desetina planinara.

Na tradicionalnim akcijama u organizaciji PD Kablar, najviše učesnika bilo je na akciji povodom Dana društva i prvom kolu Treking lige Srbije (TLS), više od 800 učesnika, zatim na Republičkoj akciji Velika planinska trka, njih 390 iz petnaest planinarskih društava…

Treking tim PD Kablar, ove godine ostvario je sjajne rezultate. Ukupno 48 članova društva je učestvovalo u barem jednom kolu TLS-e. Ukupno su osvojili 25 medalja – po 10 zlatnih i srebrnih i pet bronzanih.

U generalnom plasmanu u prvenstvu Srbije, muška ekipa je osvojila deveto mesto, a ženska deseto. U generalnom plasmanu u Kupu Srbijemuškarci su na 15. mesto, a žene 10.

Zbog pokazane odlične sposobnosti organizovanja drugog kola Treking lige u Ovčar Banji, PD Kablar dobilo je organizaciju sedmog redovnog kola Treking lige Srbije, koje će se održati 17. oktobra naredne godine.

PD Kablar je ove godine organizovao alpinistički tečaj za početnike – letnja tehnika, na vežbalištima u Občar Banji.

Za narednu godinu u PD Kablar planirane su brojne aketivnosti.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.