Sport

УСПОСТАВЉЕНА САРАДАЊА ИЗМЕЂУ „БОРЦА 1926“ И „БИП“-А

Преговори започети пре непуних пет месеци, између ова два фудбалска колектива, резултирали су јучерашњим потписивањем уговора о пословно-техничкој сарадњи у конференцијској сали Градског фудбалског стадиона.

Нешко Миловановић и Ненад Станковић потписују уговор

– Покушавали смо да успоставимо сарадњу и са другим клубовима из наше регије, али добар део њих већ сарађује са клубовима изван Чачка. Са људима из „БИП“- а релативно лако смо направили договор, јер имамо слична размишљања, а она се воде на то да деци морамо омогућити најбоље услове за развој – рекао је директор Омладинске школе ФК „Борац 1926“ Нешко Миловановић.

Нешко Миловановић

У једном се сви слажу, а то је повратак омладинске школе „Борца 1926“ на некадашњи ниво, јер су из ње својевремено долазили врхунски играчи. Постављањем Миловановића на њено чело, крајем јануара ове године, почели су одређени помаци у том смеру.

– Први циљ нам је да омладинска и кадетска селекција овог клуба што пре изборе наступ у најквалитетнијим националним такмичењима. Фудбалски клуб „БИП“ ће са својим тренерима и инфраструктуром бити пратећи тим. Они који не буду имали већу минутажу или нису успели да изборе место међу „зебрама“ моћи ће у нашем клубу да добију, уз стручан рад, простор за напредак и евентуалан повратак у „Борац 1926“ – изнео је неке од детаља сарадње председник „БИП“- а Ненад Станковић.

Ненад Станковић

Обојица наглашавају да је веома битно радити на томе да се у свест младих играча врати важност наступа у првом тиму „Борца 1926“, како би им то био први циљ у њиховој професионалној каријери, ако се определе да им фудбал буде занимање.  

– Некада је, захваљујући „Борцу“, било играча за све градске тимове. Одлазили су у њих, па се враћали као сазрели играчи, а потом правили лепе каријере у многим значајним клубовима. Од ове сарадње очекујем да се део те атмосфере врати. Једноставно, „Борац 1926“ не може да постоји без, условно речено, мањих клубова из окружења – запазио је својевремено један од најбољих играча „Борца“, а касније тренер, Милован Ћирковић, који је од недавно део стручног тима „БИП“- а.

Милован Ћирковић

Овим потезом направљен је један корак који буди наду у боље чачанско фудбалско сутра. Види се решеност на обе стране да се учини све како би се „Борац 1926“ вратио на некадашње стазе, бар кад су у питању фудбалске наде. Стручност се не доводи у питање, јер у оба клуба раде тренери који су се већ истакли у раду са млађим категоријама. Треба бити стрпљив, јер се, по речима Нешка Миловановића, први опипљиви резултати могу очекивати за  најмање четири године.

В. Д.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.