G.Milanovac Region

УСВОЈЕН РЕКОРДНИ БУЏЕТ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

На седници Скупштини општине, одржаној 17. децембра, усвојен највећи буџет општине Горњи Милановац у последњих неколико година

Одборници Скупштине општине Горњи Милановац усвојили су Предлог одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2022. годину.
Лазар Николић председник СО каже да је веома задовољан заседањем и самом чињеницом да су и представници опозиције подржали усвајање предлога буџета.
Буџет је рекордан и много тога биће урађено на, сигуран сам, задовољство грађана. Издвојио бих реконструкцију Градског парка, улагање у затворени базен, као што сте чули, према резултатима анкете бројни грађани су били заинтересовани управо за тај пројекат, а биће завршени и базени на Руднику. Буџет за пољопривреду је такође увећан за 10 % и следеће године биће 66 милиона динара, улагања у инфрастратруктуру су преко 200 милиона, ако имамо у виду и улагања у комуналну инфраструктуру од стране државе сматрам да можемо бити задовољни функционисањем општине Горњи Милановац у следећој години – истакао је Николић.
Дејан Ковачевић, председник општине истакао је да је буџет у износу од 1.748.400.000 динара највећи буџет општине Горњи Милановац у последњих неколико година захваљујући коме је могуће у следећој години реализовати бројне значајне пројекте на подручју општине. Он је рекао да највећи удео у буџету има порез на зараде запослених, што имплицира снагу милановачке привреде као и да локална самоуправа помаже привреди и селектује кадрове тако што обезбеђује средства за стручну праксу.
Има више начина како смо дошли до свих инвестиција а један од њих је директно изјашњавање грађана путем анкете која је била доступна на сајту општине, на писарници али и у свим јавним предузећима. Око 500 грађана искористило је ову могућност и дало предлог за будуће инвестиције. На седници општинског Привредног савета усвојен је предлог да се изгради затворени базен у Горњем Милановцу и ми ћемо ући у тај посао. Финансираћемо кроз три буџетске године, а планирамо да базен буде завршен за годину дана. Привреда ће помоћи куповином сезонских карата, чиме ће омогућити стабилан приход финансирања рада базена. Осим комерцијалог садржаја идеја је да се деци школског узраста омогући да науче да пливају, а базен ће свакако бити доступан свим нашим суграђанима –рекао је Ковачевић.
Осим планираних улагања из општинског буџета и у наредној години Република ће значајна средства уложити у општину Горњи Милановац. Радови на изградњи Приступне саобраћајнице су почели, у целости се фиинансирају из државне касе, а то је случај и са реализацијом 11 пројеката који обухватају изградњу канализационих мрежа у Прњанима, на Руднику, у Такову, Враћевшници као и у ободним деловима града. Средства од стране Републике опредељена су и за изградњу Анекса вртића, као и реконструкцију ОШ „Десанка Максимовић“.
Преко 200 милиона динара локална самоуправа издвојиће следеће године у реконструкцију улица и путева на градском и сеоском подручју. Ковачевић оцењује да је буџет за следећу годину развојни и да су обухваћени сви сегменти живота у Горњем Милановцу, као и да је буџет добро избалансиран а да уколико се позитиван тренд настави и у следећој години буџет за 2023. годину може да премаши две милијарде динара, што се до сада у Горњем Милановцу није догодило.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.