G.Milanovac Region

UVEĆANJE CENE VODE NEĆE SE ODRAZITI NA RAČUNE GRADJANA

Na današnjoj sednici Opštinskog veća Gornjeg Milanovca, usvojena je, izmedju ostalog, odluka o povećanju cene vode za 1 dinar po metru kubnom, koja se neće odraziti na račune građana, već isključivo na obavezu JКP Gornji Milanovac prema Rzavu, koje je osnovano od strane pet lokalnih samouprava.


Dejan Кovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, smatra da postoje opravdani razlozi za povećanje cene vode od strane preduzeća „Rzav“ Arilje, kao što su veći utrošak električne energije i povećanje zarada u javnom sektrou, ali i neopravdan, poput uvođenja taksi od strane lokalnih samuprava u Čačku i Arilju. Кovačević kaže da će zahtevati sastanak koordinacionog tela i pojašnjenje na osnovu čega Javno preduzeće čiji je suvlasnik grad Čačak treba Turističkoj organizaciji Čačka da plati taksu od 2.5 miliona dinara.


-Pozvaću gradonačelnika Čačka, gospodina Todorovića, da organizujemo koordinaciono telo i da se dogovorimo oko lokalnih komunalnih taksi koje su inače na odlukama gradonačelnika i skupština gradova i opština, da se ne naplaćuju našem regionalnom preduzeću. Smatram da nema smisla na takav način praviti velike troškove našem Javnom komunlanom preduzeću. Opština Arilje takođe ima svoje takse, za koje ćemo, takođe, gledati da budu ukinute – istakao je predsednik Opštine.


Cena vode biće povećana JКP Gornji Milanovac za dinar po kubiku, dok će računi građana i ovog puta ostati nepromenjeni, jer kako je naglasio Кovačević, nakon teške godine i pandemije koja još uvek traje svakako nije trenutak za poskupljenje. JКP će kroz svoje redovno poslovanje amortizovati dinar više po kubiku koji će morati da plati preduzeću Rzav Arilje.

Inače, na sednici su usvojene sve tačke dnevnog reda, a o njima će odbornici Skupštine odlučivati na sledećem zasedanju.


IZVOR: Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.