Dragačevo Region

ЗА НАСТАВАК РЕКОНСТРУКЦИЈЕ БАЗЕНА У ГУЧИ ДВАДЕСЕТ МИЛИОНА ДИНАРА

ЗАВРШЕТАК РАДОВА У НАРЕДНОЈ ГОДИНИ

Члан Привременог органа Општине Лучани др Милош Јовичић је у Министарству трговине, туризма и телекомуникација потписао уговог о суфинансирању друге фазе реконструкције базена у Гучи у износу од 15 милиона динара. За реализацију ове инвестиције, Општина Лучани ће из буџета издвојити додатних пет милиона динара.

Миливоје Доловић, председник Привременог органа Општине Лучани истиче да је стална интенција локалне самоуправе да улаже у објекете јавне намене и спортске објекте.

Протекле године смо, заједно са надлежним министарством уложили 22 милиона динара у покривање базена, као и у бетонски зид око базена који штити од поплава. Ове године, Министарство даје 15 милиона, док је Општина из буџета определила додатних пет милиона, са циљем да са 20 милиона динара комплетно реновирамо сам базен, простор око њега, уградимо лајнер, базенску технику, оспособимо подстаницу за филтрацију воде и окончамо партерно уређење. За наредну годнину, у трећој фази је предвиђена уградња гасног генератора, соларних панела, подног грејања, чиме би се коначно завршила реконструкција и пустио у рад затворен базен у пуном капацитету. Наш циљ је да се у овој години, до почетка летње сезоне заврше радови и базен пусти у функцију за дневно купањеистакао је председник Привременог органа Доловић.

Доловић напомиње да су и базен и подстаница за филтрацију воде били оштећени током катастрофалних поплава 2019. и 2020. године, па је зато неопходно да се санација и пуштање у рад затвореног базена одвијају фазно, јер ћена тај начин локлана самоуправа и надлежно министарство лакше финансирати предвиђене радове. .

-Посебно смо поносни на чињеницу да ћемо, уз помоћ предузећа „Милан Благојевић – Наменска“ и са 50 милиона из буџета Општине Лучани завршити и коначно пустити у рад спортску халу средином ове године. Извођач радова је на терену и радови се одвијају планираном динамиком. Уз никад већа улагања у инфраструктуру која износе преко 85 милиона динара и 55 милиона за пољопривреду, као и око 20 милиона за подршку рађању, верујемо да је сваки динар из буџета усмерен на прави начин – навео је Доловић.

Иначе, Општина Лучани ће ове године, заједно са Министарством енергетике, субвенционисати замену столарије и фасада, за шта је предвиђено 14 милиона динара, као и шест милиона за уградњу соларних панела. Такође, Општина је код Министарства екологије конкурисала за средства за замену постојеће котларнице на гасну у стамбеним зградама у Гучи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.