Kultura Kultura

ВЕЧЕ СРБА ИЗ МАЂАРСКЕ „ДУХ ПРЕДАКА ПЕВА СА НАМА“

У СРЕДУ, 11. МАЈА, У 19,30 ЧАС0ВА, У ВЕЛИКОЈ САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ БИЋЕ ПРИРЕЂЕНО ВЕЧЕ СРБА ИЗ МАЂАРСКЕ ПОД НАЗИВОМ „ДУХ ПРЕДАКА ПЕВА СА НАМА“  

Аудио визуелни пројекат говори о Србима у Мађарској у 21. веку са жељом да се овековече лепи тренуци, обичаји, свима позната лица, карактеристична српска места, споменици, цркве, природне лепоте… И све то уз предавање на тему: ИСТОРИЈА И КУЛТУРА СРПСКЕ НАЦИОНАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У МАЂАРСКОЈ (Митар Мирко Кркељић), разговор са ауторима пројекта, приказивање видео спота о Србима у Мађарској у 21. веку, редитеља Владимира Марковића.

У оквиру програма, биће одржан концерт оркестра Бранка квартет у извођењу Бранке Башић, а на репертоару ће бити српске и мађарске народне песме. За крају програма планирано је извођење песме „Дух предака пева са нама“ у интерпретацији Бранке Башић, Марка Ембера и Митра Мирка Кркељића.

Програм се организује у сарадњи са Српским културним и медијским центром „СРПСКИ ВЕНАЦ“ из Будимпеште, и Одељења за културу Амбасаде Мађарске у Београду.

Фото: Српски културни и медијски центар “Српски венац“

Извор: Ча глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.