Grad

Veoma slab odziv za imunizaciju u Moravičkom okrugu, traženo samo 204 vakcine za sve zdravstvene radnike i jedan starački dom

Radni timovi za imunizaciju u Moravičkom okrugu prave spiskove za potraživanje Fajzerove vakcine za ovaj kraj. S obzirom na to da su prioritetne kategorije trenutno zdravstveni radnici i korisnici stračkih domova, od dve bolnice, četiri doma zdravlja, jednog Zavoda za javno zdravlje i jednog staračkog doma na teritoriji Moravičkog okruga zateraženo je 204 Fajzerove vakcine.

Čačanska Opšta bolnica koji broji više od 1.000 radnika, a, kako saznajemo, iskazala je potrebu za 101 vakcinom, dakle za 10 odsto zdravstvenih radnika, što uključuje i lekare i ostalo medicinsko osoblje.

Kako nezvanično saznajemo mnogi od onih koji sada ne žele da se vakcinišu čekaju „sputnjik“ cakcinu.

Na današnjoj konferenciji za medije je i šef Radnog tima dr Mihailo Luković govorio da o tome da je vakcinacija problematična, kakko je rekao „narod nije voljan da pristupi imubnizaciji“

Vrlo se stidljivo javljaju, iako su ponuđeni ili se ne javljaju. Videćemo kako će biti sa „sputnjik 5“ vakcinom, koja dolazi za pet dana – rekao je dr Luković.

On je govorio i otome da korisnici starčkog doma, kojih ima 110, takođe ne žele ad se vakciniđu, relkavši da je do sada pristalo manje od 30 odsto njih.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.