Sport

Vizija Igora Spasića: Neka za Borac grizu čačanske kopačke!

Mocart sport

Novi strateg Zebri budućnost kluba vidi u mladim igračima iz Čačka. U sredu će kaliti omladince uz iskusne kadrovce protiv Građevinara na Zlatiboru.

 

1

Gde stavismo zapetu s Miloradom Kosanovićem, tu postavljamo tri tačke uz Igora Spasića, novog trenera Borca. Kakva je Spasićeva fudbalska vizija? Na početku razgovora šef struke kluba s obale Morave samo kratko reče:“Za Borac mora da grizu čačanske kopačke“…

Te kopačke, zapravo Zebre su trenutno na Zlatiboru, oštre šut, jer već u sredu u pola sedam prijateljski odmeravaju snage s beogradskim Radom! Građevinari su Spasivećeva mera kvaliteta u svom prvom raportu s priprema za čitaoce MOZZART Sporta.

„Klub koji ima jak podmladak ne mora da brine za svoju budućnost. Naša vizija je jednostavna. Čačanski klub pripada mladim Čačanima, pa je red da se na njih i osloni. To nije demagogija, nije ni utopija, jer konsolidacija svakog kluba mora da počne od vlastitog podmlatka. Ne kažem da će biti lako, niti da će sve od starta funkcionisati kao sat na terenu, ali sam siguran da rezultati moraju doći s vremenom“, kaže Igor Spasić, pa dodaje da je finiš priprema blizu, a da je večito neugodni Javor iz Ivanjice prvi prvenstveni rival za Zebre.

„Borac u sredu igra sa Radom. Naravno, naš cilj u utakmici sa Građevinarima je formiranje okvirnih saznanja o tome šta možemo i s kim, mislim na igrače nešto možemo postići. Računajuči na mlade nade Borca, igrače poput Tripkovića, Fićovića i Bogićevića, oslanjam se i na stari kadar. Oni moraju da stasavaju uz prekaljenog Nikolu Ignjatijevića, Obradovića, Kostića. To su pokretači, a mladost je snaga za budućnost“, kaže Igor Spasić, a deluje kao da je već zapazio levog beka, Nikolu Ignjatijevića koji je u Čačak stigao ispostavilo se odličnom procenom Mladena Dodića, bivšeg trenera kluba s obale Morave.

2

„Nikola Ignjatijević ima kapitenski mentalitet. Njegova postojana uloga na terenu još više dolazi do izražaja u svlačionici. Želim da iskoristim te vrline, uz pomenute iskusne momke da pokrenem ovaj tim“, rekao nam je Spasić, a mi razgovor s njim završavamo s Radom. Dokle je Borac stigao s pripemama pred prijateljsku utakmicu sa Građevinarima.

„Dobro je to pitanje. Malo smo kasnili, tako da sada forsiramo trenažni proces tamo gde drugi opuštaju tonus pred prvenstvo. Sa Radom će biti zanimljivo. Naravno, to je prijateljski susret, pa ćemo se potruditi da sa njega prikupimo što više podataka za nastavak uigravanja. Nećemo mi pretiti na početku prvenstva, a naš put znamo. Treba će vremena dok mlade momke ne pretvorimo u iskusne pojedince“, završio je svoj raport sa Zlatibora za MOZZART Sport Igor Spasić.

Piše: Miloš Milić

(Foto: Star Sport)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.