Grad

Vlasnik „Elsat“-a novčano stimuliše zaposlene koji se vakcinišu

Aktivna borba protiv korona virusa je trenutno imunizacija, koja se prema rečima šefa radnog tima dr Mihaila Lukovića odvija dobrim tempom. On je najavio da će radni tim u Čačku pokušati da u nekom narednom periodu organizuje mobilne ekipe koje bi odlazile u veće radne organizacije, kako bi se tamo vršio proces imunizacije. On je istakao da neki čačanski privrednici, na svoj način, stimulišu radnike da se vakcinišu.

-U firmi „Elsat“ se svaki radnik koji će se vakcinisati stimuliše novčanim sredstvima. To je primer kako se ljudi aktivno bore da se loše stanje u firmama što pre reguliše i da se dođe do normalne situacije – naveo je dr Luković.

Kako je za naš portal rekao vlasnik i izvršni direktor „Elsata“ Alekasandar Stefanović, svaki zaposleni koji dostavi potrvdu o vakcinaciji, biće finansijski stimulisan na osnovu Pravilnika o proceni i unapređenju radnog učinka, bonusom od 6.000 u otežanim uslovima rada.

Oko 25 odsto zaposlenih u Elsatu starijih od 40 godina su se vakcinisali, a trenutno je u firmi oko 30 odsto zaposlenih van stroja jer su zaraženi korona virusom.

Nama je ideja da na ovaj način svakog zaposlenog stimulišemo da se vakciniše i njihove reakcije su potpuno pozitivne. Ono što mi znamo je da je vakcinacija jedina aktivna borba protiv virusa i na ovaj način nikoga ne teramo, već stiulišemo. Ja sam se vakcinisao i dao primer svojim radnicima – kaže Stefanović.

Kako objašnjava Alekasndar, cilj je da zaposleni budu zdravi, da mogu da rade, kao bi privreda funkcionisala, jer kako kaže, ako ne rade, neće biti ni zarade. On smatra da je ovo dobar primer i za ostale privrednike da urade isto. Podseća, da su njihovi zapiosleni bili nagrađeni i na početku epidemije.

Kada je bilo vanredno stanje, neki od radnika su se uplašili i nisu radili, i to je opravdano. Ali, one, koji su ostali na svojim radnim mestima smo želeli da nagradimo i svi su dobilo 500 dinara više po radnom danu, što je bilo oko 10.000 dinara više na mesečnu platu – priča Stefanović.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.