Društvo

Vučić: Veći odziv za vakcinaciju nakon najave finansijske podrške

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je broj zainteresovanih za vakcinisanje protiv korona virusa povećan nakon što je država najavila finansijsku podršku od 3.000 dinara vakcinisanima, ali da to i dalje nije dovoljno.


„Pre toga smo imali prosečno oko 8.900 vakcinisanih dnevno a sada oko 23.000, što je na kraju krajeva jedan mali grad. Nije loše, ali nije ni dovoljno. Nemamo gužve“, rekao je Vučić prilikom posete vakcinalnom punktu u beogradskoj kasarni Dedinje.


„On je dodao da ljudi misle da ne treba da se vakcinišu čim prodje pik zaraze ali da se pronosi i „milion najčudnijih teorija zavere“.

„Ne možete da verujete kada to čujete, ali šta da radite. Veoma je važno da se (vakcinacija) nastavi i da to i poboljšamo“, rekao je Vučić.

On je rekao da očekuje da će i u Vojsci Srbije i u MUP-u odziv na vakcinaciju biti još veći a da misli da je načelnik Generalštaba doneo i odluku da to učini „prilično obaveznim“ za pripadnike oružanih snaga.

„Tako se spašavaju životi. I to ne samo vakcinisanih nego i nevakcinisanih ljudi. Time se zaustavlja bolest i infekcija. I ne treba se ponašati sebično, pa gledati samo da li ste vi preležali“, rekao je on i dodao da je Srbija dosta vakcina donirala i zemljama regiona.

Izvor: BETA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.