Kultura Kultura

За и против Достојевског

За и против Достојевског

Вечерас, у 19 часова, у Старап центру Чачак (у Дому културе, бивше позајмно одељење Библиотеке за одрасле) Владимир Коларић, теоретичар културе и уметности, одржаће предавање под називом „За и против Достојевског“.
Организатори из Удружења „Ирмос“ истичу да овим предавањем заједно са учесницима и посетиоцима прослављају јубилеј 200 година од рођења Достојевског. Улаз је слободан.Достојевски неоспорно представља једног од најпознатијих и најчитанијих писаца у историји, чија дела привлаче велики број читалаца из свих делова света. Иако се његово дело очито тиче људи, одговарајући им на потребу за смислом, Достојевски је увек био снажно оспораван и критикован. Критике са уметничке, етичке, философске или религијске перспективе нису занимљиве само онима које интересује проучавање дела овог писца, него имају шире културне, идејне или егзистенцијалне импликације.


Владимир Коларић је писац, теоретичар културе и уметности и преводилац. Дипломирао је драматургију и докторирао на Факултету драмских уметности у Београду, са тезом „Трансформација књижевног текста Достојевског у филмовима Живојина Павловића“. Аутор је више збирки прича и романа и теоријских књига „Хришћанство и филм“ и „Хришћанство и уметност“. Организатор је истраживања у Заводу за проучавање културног развитка и доцент на Високој школи за комуникације у Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.