Dragačevo Region

ZA SPORTSKU HALU U LUČANIM NOVIH 27 MILIONA

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu je iz republičkog budžeta izdvojilo 12 miliona dok će opština Lučani odvojiti još 15 miliona dinara za nastavak radova na sportskoj hali u Lučanima.

Danas je predsednik opštine Milivoje Dolović sa predstavnicima nadležnog ministarstva za lokalnu upravu potpisao ugovor o finansiranju nastavka izgradnje i opremanja sportske hale u Lučanima u vrednosti od 12 miliona dinara sa udruženim opštinskim sredstvima u visinii od 15 miliona, koja su budžetom za ovu godinu i planirana.

Predviđeni radovi podrazumevaju izgradnju pregradnih zidova, molersko-fabrarske radove, ugradnju protivpožarnog sistema, postavljanje dela keramike, elektro i vodovodne mreže, sanitarija i ventilacionog sistema, kao i opremanje hale sa tribina stolicama. Predstoji tender za izbor izvođača i nastavak radova na hali, koji se očekuju početkom maja.

Inače, na spotrskoj hali, čija je gradnja započeta još 2007. godine, potpuno su prekinuti radovi skoro pet punih godina, a onda je 2020. godine, preko JUPA fonda (Jedinice za upravljanje projektima) pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, opredeljeno 25 miliona za nastavak značajnih radove na hali koji se ovih dana završavaju.
Tim sredstvima je okončano malterisanje i krečenje unutrašnjih zidova, stolarija, elektro radovi i postavljena klima komora. U cilju nastavka aktivnosti na okončanju ovog projekta, prošle godine je iz opštinskog budžeta opredeljeno još sedam miliona dinara za nabavku sportske opreme za opremanje hale.

Do konačnog završetka sportske hale u Lučanima ostaće da se uradi ugradnja parketa u sportskoj dvorani, parterno uređenje ispred objekta i podstanica za grejanje objekta, što ć htevati i dodatna sredstva. Nakon svih navedenih investicija i radova, nazire se konačna realizacija projekta koji traje skoro 15 godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.