Društvo

ZA VIKEND „PLODOVI ZAPADNOG POMORAVLJA“

Ovog vikenda u Zablaću kod Čačka biće održana 13. po redu privredno-turistička i kulturno-zabavna manifestacija “Plodovi zapadnog Pomoravlja”, koja svake godine okupi, najviše poljoprivredene proizvođače.

Centralni deo manifestacije je privredna izložba “Berza hrane” na kojoj će poljoprivredni proizvođači i prerađivači Čačka predstaviti svoje proizvode.

– Ove godine na “Berzi hrane“ se očekuje oko 27 direktnih i više od 100 indirektnih proizvođača. Predstaviće se udruženje povrtara Zablaće kao jedan izlagač, a tu imamo oko 20 članova udruženja – izjavila je Snežana Marković iz organizacionog odbora.

Istovremeno u subotu će biti održan i festival Kućnog pivarstva.

– Biće deset izlagača koji se bave kućnim pivarstvom iz cele Srbije – rekla je Marković.

Na manifestaciji “Plodovi zapadnog Pomoravlja” upriličeno će biti takmičenje u pečenju jagnjadi i prasadi, kao i pripremanju sataraša.

Pomoćnik gradonačelnika Čačka Vladan Milić, kaže da je ova manifestacija dobra prilika za promociju poljoprivrede ovog kraja.

– Grad Čačak će se truditi da unapređuje i pomaže manifestaciju. Ove godine smo izdvojili 450.000 dinara, očekujemo posetu velikog broja sugrađana i dobar provod – naglasio je Milić.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.