Društvo Obrazovanje

ЗАДОВОЉНИ И ПОЛАЗНИЦИ И РЕАЛИЗАТОРИ ОБУКЕ

ДОДЕЉЕНИ СЕРТИФИКАТИ УЧЕСНИЦИМА “YALS” ПРОЈЕКТА, УЗ ПОДРШКУ АМБАСАДЕ САД У СРБИЈИ

Језичка школа „Blackbird“, у среду, 15. маја, организовала је свечану доделу сертификата учесницима пројекта под називом „Подучавање енглеског језика запослених у јединицама локалне самоуправе са фокусом на практичне вештине потребне за ефикаснију комуникацију са ЕУ партнерима“. Пројекат је реализован у оквиру сарадње са Удружењем школа страних језика Србије „Yals“, уз подршку Амбасаде САД у Београду. Циљ овог пројекта, у коме је учествовало 15 општина у Србији, био је побољшање комуникационих вештина на енглеском језику међу запосленима у локалним самоуправама. У Чачку обуку су похађали полазници Градске управе, Опште болнице и Спортског центра „Младост“.

Током трећег циклуса обуке „Yals“ пројекта, који је трајао од октобра до маја, језичка школа „Blackbird“ је успешно реализовала програм. Према речима наставнице енглеског језика Маријане Ћендић, одзив полазника је био изванредан, а обука је представљала јединствену прилику за унапређење метода рада са одраслим полазницима, који су учили енглески језик ради професионалног и личног усавршавања.

– Трећи циклус обуке, који смо започели у октобру, завршили смо презентацијама и доделом сертификата. Циљ обуке је био унапређење вештина, посебно вештина говора и изражавања на енглеском језику. Најважније је да ће полазници стечено знање моћи да искористе и на послу, а кроз презентације су показали како би представили свој град сарадницима из Европске уније. С обзиром на успешно спроведену обуку, у наредном периоду је планиран наставак сличних пројеката – рекла је наставница Ћендић за “Чачански глас”.

Мићо Брковић, полазник Спортског центра „Младост“, сматра да човек мора стално да се усавршава, како у приватном, тако и у пословном погледу:  

– Имао сам част и привилегију да у сарадњи са сјајном професорком Маријаном, дивним колегиницама и колегама, стекнем нова сазнања о култури и обичајима у САД, а уједно, кроз вежбе на енглеском, сазнам нешто ново и о традицији и култури у нашој земљи. Проширили смо своја знања, како говора, тако и писања на енглеском језику. Жао ми је што се завршава, а искрено бих препоручио свима, ко је у могућности, да похађа курс и усаврши своје знање. Наставници Маријани, колегиницама и колегама све најлепше у приватном и пословном погледу.

Полазница из Опште болнице Тијана Бешевић, напомиње да је курс намењен људима који имају почетно предзнање енглеског језика, а желе да га надограде и прошире:

– Јако је корисно, јер је највећи акценат на комуникацији која је мени јако била потребна. Сви у групи смо на истом нивоу и једни друге подстичемо да разговарамо о разним темама и самим тим ширимо знање и додатно обогаћујемо вокабулар новим речима. Атмосфера на часовима је опуштена, а често кроз разне игре и активности стичемо нова знања. Стечени ниво знања је одличан у свим аспектима живота – за људе који воле да путују, добијају одличне вештине комуникације и сналажења, али и у пословном окружењу. Захваљујући стеченом знању, упознаћете нове људе, можда, неке нове пријатеље, тако да препоручујем овај курс.

Слађана Протић, полазница из Градске управе, подсећа да је курс био базиран на учењу кроз упознавање америчке културе, историје и традиције:   

– Такође, током курса пажња је била усмерена и на практичан део, у циљу усавршавања комуникације, писања мејлова, израде презентација и пословне сарадње са клијентима. За мене је курс био веома користан, јер сам успела да надоградим своје знање енглеског језика и да стечене вештине применим у свакодневом раду. Сматрам да ће ми стечена знања бити веома корисна и у будућности. Похавалила бих професорку Маријану Ћендић и захвалила на указаном поверењу. Такође, позивам све заинтересоване, запослене у јавном сектору да се, уколико буде прилике, прикључе новом циклусу предавања.

С обзиром на то да су задовољни и полазници и организатори, ускоро можемо да очекујемо наставак сличних пројеката.

Н. Р.

Фото: Архива језичке школе “Blackbird”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.