комарци
Društvo

Запрашивање комараца у суботу

Прво овогодишње сузбијања одраслих форми комараца третманом са земље на територији града Чачка биће обављено у суботу, 25. јуна, у времену од 18 до 21 сат. 

Запрашивање ће вршити радници предузећа „Висан“ из специјализованих возила, на подручју од Међувршја до Катрге, у ширем приобаљу Западне Мораве, на теренима где има стајаћих вода и где је констатовано веће присуство одраслих форми комараца, као и на градском подручју. Посебно ће бити третирани Кошутњак, некадашња депонија Прелићи, простор дуж корита Атеничке, Лозничке и Трнавске реке, простор Спортског центра „Младост“, терен око канала за наводњавање… Надзор над овим активностима вршиће запослени у ЈКП „Комуналац“ – РЈ „Зоохигијена“. 

Временски услови тога дана ће, према прогнози метеоролога, бити готово идеални за извођење ових активности. Користиће се препарати AQUA K-OTHRINE и DELTASECT 1,2 ULV, нешкодљиви за људе и топлокрвне организме.  Упозоравају се пчелари да у наведеном периоду предузму све неопходне  мере за заштиту пчела. Ако пчеле није могуће изместити из зоне третмана, неопходно је предузети следеће радње: ноћ пре третмана пчеле треба затворити, вентусе на кошницама оставити отворене, испод поклопне даске у хранилице сипати чисту пијаћу воду, полетиште сузити решетком да би се спречило излетање пчела, ујутру након третмана полетне даске опрати чистом водом – истиче Александар Максимовић, управник Р.Ј. „Зоохигијена“. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.