Društvo

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА САОБРАЋАЈНИЦЕ У МРШИНЦИМА

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је, са сарадницима, посетио Месну заједницу Мршинци, у којој је потпуно реконструисан такозвани Пут до Милишића, како га мештани називају. Саобраћајница је дугачка 1.200 метара, ширина асфалта је три метра, а вредност радова око 14 милиона динара. На иницијативу Града Чачка, инвестицију је финансирала Влада Републике Србије преко јавног предузећа „Путеви Србије“, а радове је изводила фирма „Штрабаг“.

Како су нагласили мештани овог краја, на асфалтиран пут чекали су више од пола века, а саобраћајница ће у великој мери олакшати њихов свакодневни живот, јер се становници углавном баве пољопривредом, а у овом селу има доста породица са малом децом.

Према речима градоначелника Тодоровића, улагање у путну инфраструктуру у сваком делу града је од изузетног значаја, али, како је истакао, поготово у сеоским срединама у којима млади брачни парови, са малом децом, имају жељу да остану на селу и наставе посао својих родитеља или започну свој. Тодоровић је нагласио да ће локална самоуправа и даље улагати у овај крај, а један од приритета биће изградња вртића у Заблаћу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.