Grad

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА ПОРЕД ЦАРИНЕ, КОЈИ ЋЕ НОСИТИ ИМЕ РАДОЊЕ ГОЛУБОВИЋА ГОЛУБА

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА ПОРЕД ЦАРИНЕ, КОЈИ ЋЕ НОСИТИ ИМЕ РАДОЊЕ ГОЛУБОВИЋА ГОЛУБА

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је са сарадницима посетио реконструисани пут према „Вапексу“, односно пут који пролази поред Царинског терминала у Коњевићима.

Реконструисана су два крака саобраћајнице, један у дужини од 560 метара и шест и по метара ширине, други крак дужине 300 метара и три метра ширине. Укупна вредност инвестиције је износила око 25,5 милиона динара, а финансирало ју је ЈП „Путеви Србије“.

Саобраћајница је урађена у пуном профилу, са сигнализацијом, новим сливницима, ивичњацима, као и тротоаром са једне стране коловоза.

-Ова саобраћајница спаја државни пут Е763 и пут кроз Шебеке, а повезује месне заједнице Коњевићи и Љубић. Веома је значајана и за мештане, и за 11 привредних објеката који се налазе у овом делу града.  Пројекти унапређења пословне инфраструктуре доприносе унапређењу укупног пословног окружења, привлачењу инвестиција, већем бројем радних места, а тиме бољем животу становништва и  наставићемо наравно да инвестирамо у инфраструктурни развој свих делова нашег града – рекао је градоначелник Тодоровић.

Он је поново истакао да ће иницирати да ова саобраћајница носи назив покојног Радоње Голубовића, шефа Царинске управе у Чачку.

-Иако није рођен у Чачку, већ у Прокупљу 1938. године, био је познат као и сви велики Чачани, био је наш Голуб. Из царинске испоставе у Сежани, где му је био први посао, долази у Чачак 1974. године и овде је отворио прву Царинску испоставу, био њен први шеф и то радио до одласка у пензију 2003. године. Голуб је био изузетан професионалац, али и изузетан човек. Нема привредника који неће потврдити да је и у пола ноћи отварао Царину, ако је то некоме затребало. Био је ту за све и желимо да се не заборави. Носилац је повеље Града Чачка и многих других признања,  али желимо да као Град дамо допринос сећању на њега и ово је, сматрам, један од најлепших начина. Ко год буде прошао будућом Улицом Радоње Голубовића требало би да зна какав је то човек био и да симболично настави његовим путем, и професионално и људски – рекао је Тодоровић.

Фото и текст: Кабинет градоначелника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.