Sport

ЗАВРШНИЦА “ТРКЕ КРОЗ СРБИЈУ” У ЧАЧКУ

У току је 61. међународна “ТРКА КРОЗ СРБИЈУ”. Ове године учествује 132 бициклиста из 22 земље из Европе, Азије, Аустралије и Северне Америке. Нашем граду је указана част тиме што је један од градова домаћина, а и одабран је да буде коначно одредиште.

Прва етапа вожена је jуче од Пожаревца до Мионице. Данас, у периоду од 15.00 до 15.45, караван бициклиста из Мионице стиже у Чачак. Сутра ће бициклисти, старт је у 12 сати испред ресторана “Пролеће”, возити до Пријепоља. Коначан редослед биће познат у недељу, 12. септембра, када се такмичари из Пријепоља враћају у Чачак. Очекује се да ће најбржи бициклисти прећи линију циља испред ресторана “Пролеће” око 15 часова.

Због одржавања трке биће затворене одређене улице у нашеме граду.

У суботу, 11. септембра, од 10 да 12 часова је на Тргу Слободе представљање екипа, а после старта учесници ће се кретати Улицом жупана Страцимира, Господар Јовановом, Војводе Степе, Радојице Радосављевића до почетка обилазнице око Чачка, а онда ће кренути путем ка Лучанима преко Марковице.

Када се буду враћали у Чачак, недеља, 12. септембра, од 14.30 до 15.30, кретаће се обилазницом из прваца Ужица до бензинске пумпе “Леонардо”. Потом скрећу у Булевар ослобођења, Драгише Мишовића, Девет Југовића, Кужељевом и циљ је испред ресторана “Пролеће”.

Организатор трке је Бициклистички савез Србије уз подршку Републичког Министарства спорта и омладине, градова домаћина и спонзора.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.