Društvo

ZDRAVO DVADESETE – PLATFORMA: ZA PREVENCIJU BOLESTI I OČUVANJE ZDRAVLJA MLADIH

ZDRAVO DVADESETE – PLATFORMA

ZA PREVENCIJU BOLESTI I OČUVANJE ZDRAVLJA MLADIH

Obeležavanje jubileja uz posvećenost budućnosti

Kompanija Galenika a.d. Beograd nedavno je pokrenula onlajn platformu „ZDRAVO DVADESETE“ (www.dvadesete.rs) namenjenu edukaciji mladih o zdravim životnim navikama za jačanje i održavanje mentalnog i fizičkog zdravlja. Platforma predstavlja strateški važan, dugoročan projekat društvene odgovornosti na nacionalnom nivou, namenjen informisanju mladih i studenata širom Srbije o važnosti prevencije uz savete eminentnih medicinskih stručnjaka.

Osnovni cilj projekta je podizanje svesti o značaju prevencije hroničnih oboljenja kroz uspostavljanje kredibilnog izvora informacija i plasman savremenih zdravstvenih saveta, a sve kroz sadržaj oblikovan u skladu sa potrebama mladih. U saradnji sa partnerima, medicinskim stručnjacima iz različitih oblasti, kompanija Galenika je u okviru ovog projekta kreirala i sveobuhvatan eVodič „Kako da pronađete ravnotežu i održite zdravlje“. Sadržaj eVodiča ima kvalitetan i proveren edukativni sadržaj podeljen na sedam najvažnijih zdravstvenih oblasti za unapređenje svakodnevne rutine i kvaliteta života. U pitanju su: ishrana, fizička aktivnost, mentalno zdravlje, kontracepcija, zavisnosti, hormoni i alergije. U okviru ovih oblasti navedene su relevantne informacije, preporuke i saveti kako izgradnjom zdravih navika izbeći određene tegobe, zatim kako prepoznati simptome i kada i kako reagovati ukoliko se pojave, uključujući odlaske na redovne preglede.

Podizanje svesti o prevenciji za krajnji cilj ima podršku mladima da  budu odgovorni prema sebi i sopstvenom zdravlju kako bi gradili održive navike i pravili zdravije izbore. Ovim projektom želimo da pružimo podršku dvadesetogodišnjacima, pokažemo im da mislimo na njih i da razumemo izazove sa kojima se suočavaju i ono što je najvažnije da ih pripremimo za zdraviju budućnost, izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika a.d. Beograd.

Kompanija Galenika je tokom jula ove godine realizovala istraživanje među mladima koje je pokazalo da se većina mladih ljudi u Srbiji bori sa različitim zdravstvenim problemima i da im zdrave životne navike nisu toliko bliske. Takvi podaci su ukazali na značajan prostor u pogledu podizanja svesti o značaju prevencije, što je i definisalo koncept onlajn platforme ,,ZDRAVO DVADESETE” i specijalizovanog eVodiča o principima zdravog života. Portal „ZDRAVO DVADESETE“ i eVodič mladim ljudima pružaju savremene savete i preporuke kako da u ovom izazovnom periodu svog života, ali i globalno gledano – izazovnom vremenu, uspostave navike koje vode izbalansiranom i zdravom načinu života.

Više informacija možete naći na facebook stranici Zdravo Dvadesete, kao i na Instagram stranici Zdravodvadesete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.