Grad

ZGRADA HALK BANKE U VLASNIŠTVU GRADA

Članovi Gradskog veća na jučerašnjoj sednici usvojili su rešenje o pribavljanju u javnu svojinu Grada poslovnu zgradu Halk banke u centru Čačka, kao i Akcioni plan zapošljavanju u 2020. godini.

Foto: Morava info

Za zgradu Halk banke površine 3.140 metara kvadratnih, biće isplaćeno 1.687.000 evra, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović, dodajući da su pregovori vođeni dve godine.

“Cena je oko 538 evra po metru kvadratnom, prva tranša treba da se profiliše u tom odnosu da Halk banka u naredih 10 godina zakupi šalter salu i sefove u poslovnoj zgradi i da gradu prenese negde oko 535.000 evra, to bi bila prva rata za kupovinu poslovne zgrade, za 12 meseci druga i za 24 meseca treća rata u nešto višem od ukupnog iznosa 1.687.000 evra”, rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, Grad će sa ovim zgradom rešiti pitanje prostora Centra za socijalni rad, a u planu je otvaranje šaltera pojedinih gradskih službi.

Todorović je rekao da je dobra vest ta što je u januaru bilo 19,4 odsto manje nezaposlenih nego u istom mesecu prošle godine.

“Na evidenciji NSZ je negde oko 5.800 lica, dok je prema podacima PIO fonda 37.000 zaposlenih. To je odličan rast i to će u budućnosti biti naša najveća borba i bitka za povećanje broja zaposlenih”, naglasio je Todorović.

Prihvaćen je predlog o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta Grada za 2019. godinu, kao i predlozi za izradu planova detaljne regulacije ski staze i groblja u Riđagama, groblja u Miokovcima, kao i izgradnje Severnog opštinskog puta.

Članovi Veća doneli su i odluku o visini naknade za pomoć u kući i ona će kao i do sada iznositi 600 dinara po satu, ali Todorović kaže da je povećan onaj deo koji se odnosi na naknadu za komunalne usluge do 1.800 dinara po porodici.

“Do ove godine je bilo 1.600 dinara, povećanjem određenih komunalnih usluga želeli smo da socijalno ugroženim porodicama pomognemo i u tom delu. To se donosi na grejanje, Vodovod, Moravac i ostala komunalna preduzeća. Prošle godine te usluge je koristilo 66 porodica”, naglasio je on.

Prihvaćen je i predlog o dodeli sredstva za sportske klubove, po kom je Košakraškom klubi Borac odobreno skoro 24.000.000 dinara kao klubu od posebnog značaja

“Taj novac će utrošiti i za selekcije koje se bave juniori mlađih kategorija, kao i prvog tima”, zaključio je Todorović.

Izvor: MNA

One thought on “ZGRADA HALK BANKE U VLASNIŠTVU GRADA

  1. „Todorović je rekao da je dobra vest ta što je u januaru bilo 19,4 odsto manje nezaposlenih nego u istom mesecu prošle godine.“
    Mozemo li da dobijemo podatak, koliko ljudi zivi u Cacku manje nego u istom mesecu prosle godine? Evo samo u mojoj ulici, a nije mnogo velika 15ak kuca, je troje otislo u inistranstvo, pa onda da vidimo kakvo je pravo stanje… Ima ona izreka : Statistika nasa dika, sta pozelis to i naslika 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.