Sport

„ZLATNA KUGLA“ OKUPLJA BIVŠU JUGOSLAVIJU

Međunarodni turnir slepih i slabovidih u kuglanju „Zlatna kugla“ okupio je takmičare iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije. U poslednjem trenutku dolazak su otkazali Slovenci, zbog zdravstvenog stanja pojedinih članova. 

– Radujemo se svakom turniru i sa nestrpljenjem ga iščekujemo. Znamo da dolazimo kod prijatelja i da nam je kod njih uvijek lijepo – prenosi utiske u ime članova Sportskog društva slijepih i slabovidih Kantona Sarajevo Zoran Đukić.

 – Prvi put se takmičim na „Zlatnoj kugli“. Ugodno je druženje, zaista odlično. Organizacija je super – zadovoljan je gostoprimstvom i Zoran Radić, tajnik Športske udruge sljepih i slabovidih „Svjetlost“ iz Osijeka.

 Domaćin „Zlatne kugle“ Sportski klub slepih i slabovidih „Dodir“ iz Čačka po peti put je okupio takmičare iz bivše Jugoslavije. Turnir je i ove godine održan u Kragujevcu, u Sportskoj hali „Jezero“, zbog dobro poznatih razloga – naš grad nema kuglanu.

– Za 2020. smo predvideli sredstva za projekat multifunkcionalne hale, koja bi trebalo da bude izgrađena u dvorištu Saveza slepih i slabovidih. Imaće kuglanu, streljanu i jedan deo za trening boksera. Nadam se da ćemo, uz pomoć Vlade Srbije, započeti izgradnju do kraja naredne i završiti 2021. godine – izjavio je Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika Čačka. 

Sportski klub „Dodir“ proslavio je i deset godina postojanja. Tim povodom dodeljeno je priznanje za životno delo Nadi Vuksanović, višestrukoj učesnici paraolimpijskih igara iz Gornjeg Milanovca. Nada je iz Los Anđelesa, Seula, Barselone i Sidneja donela dva zlata i srebro. Ona je i jedan od osnivača „Dodira“ i Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih, koji trenutno okuplja više od 30 klubova. 

Z. J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.