Grad Sport

ЗЛАТНЕ ОДБОЈКАШИЦЕ ОШ „РАТКО МИТРОВИЋˮ СТИГЛЕ ДО РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА

Данас, 20. марта, у Врњачкој Бањи, одржано је Међуокружно такмичење у одбојци на ком су наступале екипе из неколико градова, а међу њима и ученице ОШ „Ратко Митровићˮ из Чачка са професором Урошем Лазовићем. 

У занимљивим и квалитетним утакмицама све учеснице показале су одличну игру, али најбоље су играле управо наше одбојкашице из Чачка, које су освојиле злато и тиме се квалификовале за завршни турнир. 

У полуфиналу савладана је екипа ОШ „Живко Љујићˮ из Нове Вароши резултатом 2:1, док су у финалној утакмици младе Чачанке однеле победу над екипом ОШ „Бане Миленковићˮ из Врњачке Бање резултатом 2:0 (25:16, 25:23). 

Понос свог града, школе коју похађају и женског спорта су следеће девојчице: 

Калина Томашевић, Теодора Томашевић, Валентина Ковачевић, Јулија Зиројевић, Марина Симеуновић, Миња Ћојбашић, Настасија Иванковић, Јана Бујошевић, Анђела Петровић, Петра Ђоковић, Ива Радосављевић и Сара Ђорђевић.

Њих већ следеће недеље очекује Републичко такмичење у одбојци на Сребрном језеру, где ће се такмичити осам најбољих екипа у држави у категорији пионирке. 

Честитамо им на досадашњим победама и желимо да наставе да нижу успехе који ће мотивисати многе девојчице и дечаке да се баве спортом и да у њему, трудом и посвећеношћу, остваре овако запажене и похвалне резултате.

Приредила: Марија Миљуш
Фотографије: Савез за школски спорт Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.