Društvo

„ЗРАЧАК“ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖИО СЛАВУ – ЧАСНЕ ВЕРИГЕ СВЕТОГ АПОСТОЛА ПЕТРА

„Зрачак“ лепи „Зрачак, који краси Чачак…

Стих је из својеврсне химне коју све чешће имају прилике да певају корисници „Зрачка“ својим гостима. Тако је било и јуче, за крсну славу Центра за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак“, Часне вериге Светог апостола Петра, коју су запослени и корисници дневног боравка, уз своје госте, свечано обележили. Жеља и тежња свих је да друштво збаци окове предрасуда, баш као што је анђео скинуо вериге са руку и ногу Светог апостола Петра. Слава је и прилика да корисници „Зрачка“ прикажу вештине и знања којима су овладали са својим дефектолозима.

После заједничке молитве и резања славског колача, „Зрачци“ су отпевали своју химну, а затим извели кратку представу. Свечарској атмосфери допринели су и многи гости из градских предузећа, установа и удружења, чланови породица корисника, ђаци чачанских основних и средњих школа…

– Свечано обележавање наше крсне славе свима у „Зрачку“ много значи, посебно корисницима, јер поред породичне славе у својим домовима, имају и ову нашу, заједничку! Одабрали смо да нам слава буду Часне вериге, јер симболизују рад и мисију наше установе – ослобођење Светог апостола од ланаца је попут превазилажења свих предрасуда које постоје о овој популацији у нашој средини – рекла је директорка Центра „Зрачак“ Ана Јаковљевић

Као за сваки празник, и овог пута припремљен је културно-уметнички програм. Поред песме, корисници су, заједно са ученицима основних школа и ученицама Медицинске школе, приредили кратку представу „Мама миа“.

„Зрачак“ који у Чачку постоји десет година, сада похађа 80 корисника услуге дневни боравак. Поред тога, Центар „Зрачак“ је лиценциран за пружање још три услуге. Личне пратиоце има 90 деце, персоналне асистенте 23 корисника, а помоћ у кући близу сто, махом старијих Чачана. Ана Јаковљевић најавила је да ће ове године Центар „Зрачак“ преиузети и услугу прихватилиште.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.