Foto: Zoran Zindović
Društvo

Временска прогноза: облачно, местимично са кишом

Временска прогноза: облачно, местимично са кишом

Foto: Zoran Zindović
Foto: Zoran Zindović

У Србији ће данас бити умерено до потпуно облачно, пре подне на југозападу, а после подне и у осталим крајевима местимично са кишом и пљусковима са грмљавином, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

Ветар ће бити слаб и умерен, западни и северозападни, на југу југозападни. Јутарња температура кретаће се од шест до десет степени, а највиша дневна од 15 до 20 степени Целзијуса.

У Београду ће  бити умерено до потпуно облачно, пре подне суво, после подне и увече повремено са кишом и пљусковима са грмљавином. Ветар ће бити слаб и умерен, северозападни. Јутарња температура ће бити око десет, а највиша дневна око 18 степени Целзијуса.

У Србији ће у уторак бити облачно и хладније са кишом и краткотрајним пљусковима, а на планинама изнад 1.500 метара са суснежицом и снегом. У среду пре подне облачно местимично са кишом, а затим се предвиђа постепени престанак падавина и делимично разведравање. У четвртак ће бити углавном суво и мало топлије, а од петка поново нестабилно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином.

У Београду се предвиђа слично време у истом периоду

Биометеоролошка прогноза за понедељак, 29. април 2019. године:

Биометеоролошка ситуација може узроковати појачане тегобе код астматичара и реуматичара, као и особа са повишеним крвним притиском. Очекују се израженије метеоропатске реакције, нарочито у виду главоболје, лошег расположења и нервозе.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.