Aktuelno G.Milanovac

Горњи Милановац: Нове просторије Туристичке организације

Туристичка организација општине Горњи Милановац уселила се у нове просторије на адреси Карађорђева број 3. Тим поводом организовано је свечано отварање на којем су се окупили бројни гости.

„Отворили смо 100 квадрата реновираног простора у којем је смештена Туристичка организација и овај простор не изгледа толико велико колико изгледа репрезентативно. Ово је први пут да Туристичка организација има адекватан просторза обављање своје делатности и то у центру Горњег Милановца. У саставу нових просторија је и сувенирница и први пут ће Горњи Милановац бити представљен са сувенирима на једном месту. Ту је и један кутак за рукотворине деце са посебним потребама и сав приход од продаје њихових радова иде Удружењу. Презадовољан сам што смо у кратком периоду успели да преместимо Модерну галерију у Дом културе и да овај простор искористимо за Инфо центар и сувенирницу Туристичке организације. Овај простор није у власништву општине Горњи Милановац али ћемо ми у наредном периоду преговарати о куповини, како би на трајан начин решили питање простора за Туристичку организацију. План је да се уведе и једна иновација, а то је вишејезична инфо табла на платоу испред просторијана којој би се нашле све неопходне информације о туристичкој понуди наше општине. Презадовољан сам како изгледа овај простор и надам се да ће и туристи бити још задовољнији услугом и понудом у Горњем Милановцу“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.Gm3У новим просторијама, поред канцеларијског простора, смештени су Инфо центар за све врсте информација за туристе и сувенирница у којој ће моћи да се купе сувенири и аутентични производи домаће радиности.

„Ово је први пут од 2000. године, од када постоји Туристичка организација, да смо смештени у адекватном простору. Ту смо сада практично на Тргу, видљиви за све, и можемо да остваримо нашу улогу која се огледа у томе да пружимо праве информације о туризму уГорњем Милановцу. Захваљујем се председнику Ковачевићу и његовим сарадницима што су нам омогућили услове да обављамо свој посао онако како то и доликује нашој организацији. У једном делу су смештене канцеларије, а у другом Инфо центар и сувенирница. Имамо велике планове за будућност, први наредни корак је инсталирање инфо табле на неколико језика, на којој ће моћи да се добију све неопходне туристичке информације и за њу смо аплицирали за средства код ресорног министарства. У току је израда новог сајта Туристичке организације на коме ћемо бесплатно промовисати сеоски туризам наше општине и на коме ће бити доступна апликација за продају сувенира путем интернета. Имамо пуно планова, које ћемо сада лакше реализовати када имамо овакве услове за рад“, истакао је в.д. директора Туристичке организације општине Горњи Милановац Десимир Ћаласан.

GM2Општина Горњи Милановац наставиће са улагањем у туризам јер за ту грану привреде постоје одлични предуслови и капацитети на територији Горњег Милановца.
Изградња Таковског дворца само је један од пројеката који ће покренути туризам Горњег Милановца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.