Selo

ЗАВРШЕНА ЈУБИЛАРНА „15. КУПУСИЈАДА“

ЗАВРШЕНА ЈУБИЛАРНА „15. КУПУСИЈАДА“

Традиционална гастрономско-туристичка и забавна манифестација „Купусијада“, окупила је рекордни број посетилаца од 15-17.септембра у Мрчајевцима.
И ове године долином Западне Мораве замирисао је свадбарски купус и постао специјалитет у сваком дому, ресторану и под бројним шатрама. Уз богат културно-забавни програм на позорници се, током три дана, смењивало близу хиљаду извођача, а најбројнији су били чланови културно-уметничких друштава и певачких група. Специјални гост манифестације била је Оливера Катарина која је својевремено посмом Обрена Пјевовића прославила Мрчајевце. Организован је ,народни вишебој и низ пратећих програма, али су
програми „Обреновање“, „Бисерно вече над распеваним Мрчајевцима“, концерт Радише Урошевића, концерт КУД „Лола“ и КУД „Желе“ уз такмичаре који су кували купус ипак привлачили највећу пажњу посетилаца.
Манифестацију су након подизања заставе манифестације, беседама отворили омаћин манифестације Милун Тодоровић, градоначелник Чачка и Бранислав Недимовић министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Србије.
Наjбољима у све три категорије припала су уз дипломе и одличја: Златни, Сребрни и Бронзани лонац. Пре тога Саву Ковачевићу додељена је награда за најбољу технологију у производњи купуса, Милошу Јевтовићу награда за највећу површину под купусом и Вукашину Васиљевићу за највећу (најтежу) главицу купуса.
Мајсторско писмо је добило Мрчајевачко еколошко-туристичко удружење са Милуном Тошићем (презентован – Лонац за Гиниса) за доприинос унапређењу гастрономске понуде и манифестације Купусијада.
У категорији „Цело село кува“:
1. место (Златни лонац) и награду за очување и неговање српске традиције освојила је Предшколска установа „Мије детињство“ из Мрчајевца
2. место (Сребрни лонац) и награду за најуређеније сеоско домаћинство освојила је Жослин Вранић из Мрчајеваца
3. место (Бронзани лонац) освојио је Саша Вукотић из Мрчајеваца
У категорији „Угоститељи“:
1. место (Златни лонац) освојила је кафана „Код Срба“ из Чачка
2. место (Сребрни лонац)освојио је ресторан „Баралић“ из Мрчајеваца
3. место (Бронзани лонац) поделили су угоститељска радња „Калимеро“ Љиг и
угодтитељска радња „Равна гора“ Дивчибаре
У категгорији „Екипе и појединци“:
1. место (Златни лонац) освојило је Удружење Рибарска бања из Рибарске бање
2. место (Сребрни лонац) освојило је Ловачко удружење „Радиша Поштић“ из Мрчајеваца
3. место (Бронзани лонац) освојила је екипа „Гулашијада“ из Пријевора

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.