Region

ИЗЛОЖБА „ПУТЕВИМА ДРАГАЧЕВСКИХ ТКАЉА“ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ У ГУЧИ

РАЈКА БОРОЈЕВИЋ – ВЕЧИТА ИНСПИРАЦИЈА: ИЗЛОЖБА „ПУТЕВИМА ДРАГАЧЕВСКИХ ТКАЉА“ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ У ГУЧИ

У  холу Центра за културу и спорт општине Лучани у Гучу, у уторак, 12. децембра, с почетком у 13 часова, биће отворена изложба под називом „Путевима драгачевских ткаља“.

У нади да ће Рајка Боројевић и њене драгачевске ткаље бити вечити подстрек и инспирација како старијим тако и млађим генерацијама, у холу Центра за културу и спорт општине Лучани у Гучу, у уторак, 12. децембра, с почетком у 13 часова, биће отворена изложба под називом „Путевима драгачевских ткаља“.

У прошлој години, захваљујући средствима Министарства културе и информисања Владе Републике Србије, реализована је стална музејска поставка „Драгачевска задруга жена – хероина једног времена„у којој је представљен развојни пут Задруге и сви успеси ове јединствене организације.

Подстакнути стваралаштвом Драгачевске задруге жена и Рајке Боројевић, а као наставак пројекта,  организована је бесплатна школа ткања за све заинтересоване полазнике.

С тим у вези, у холу Центра за културу и спорт општине Лучани у Гучи биће отворена изложба у оквиру које ће посетиоци имати прилику да виде радове полазника школе ткања, који су све време вредно радили и у сваки свој рад уткали дух Рајке Боројевић и још једном подсетили на њен значај за драгачевски крај.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.