Sport

Кадети Борца поражени код куће

P6010003У 10. колу Триглав Кадетске лиге Србије Борац је на домаћем терену изгубио од екипе Земуна резултатом 53:62. Иако је домаћин боље отворио утакмицу, ипак није користио шансе које су му се пружале, нарочито под кошем. Док је Борац пропуштао многе прилике Земун се стабилизовао, и након почетног грча заиграо много боље. Играчима Борца као да су руке биле круте, нису успевали да погоде и наизглед лаке шансе. У појединим тренуцима Чачани нису могли да пренесу лопту у поље противника, а уз то направили су доста наивних грешака (правили су кораке, лопту бацали у аут итд.). Није ни Земун играо сјајно, али и та игра била је довољна да константно држе предност у својим рукама и да на полувреме оду са значајном предношћу од 15 разлике (19:34).

У другом делу игре Борац је заиграо нешто агресивније, а пар добрих потеза Драгићевића као да су наговестили бољу игру и преокрет. Истина, Борац је подигао ниво игре у односу на прво полувреме, али то још увек није било довољно за неки значајнији преокрет. Ипак, резултат овакве игре довео је да је на крају треће деонице Борац после дужег времена имао једноцифрени дефицит (39:46). Иако је у пар наврата у последњој четвртини Борац наговештавао да је преокрет могућ, дошавши у једном моменту на -5 (42:47), ипак је Земун успео да бољу игру показану током већег дела утакмице крунише победом (53:62).

О разлозима због којих је његова екипа поражена на домаћем терену тренер Борца Александар Бјелић изјавио је следеће:

,,Земун је много боље отворио утакмицу, и пре свега вечерас нам одржао лекцију из карактера и приступа игри. Доминација у скоку и освојеним лоптама главни је разлог што је екипа Земуна победила. Од почетка су заиграли агресивно, на шта се ми нисмо адаптирали. У другом полувремену заиграли смо нешто боље, храбрије и одлучније, али инфериорност у скоку довела је до тога да озбиљно не угрозимо вођство Земуна. Ово је наша сурова реалност, због суженог фонда играча, нарочито високих, нисмо у стању да парирамо екипама из Београда“.

У домаћој екипи најефикаснији је био Драгићевић са 16 поена (5 ас, 4 ск), а пратили су га Здравковић са 12 (12 ск) и Крсмановић са 10 поена. У победничкој екипи истакли су се Мићовић са 18 поена (6/9 за три поена), Ћојбашић са 17 (9 ск) и Марковић са 13 поена (4 ас, 11 ск).

 

Никола Миновић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.