Aktuelno Društvo

Картица „Цена минус за 3+“ доноси веће уштеде у овој години

Покрет за децу „Три плус“ је недавно, у Дому културе у Чачку, организовао свечану поделу картица „Цена минус за 3+“ , које ће родитељима са троје и више деце и у овој години омогућити да остваре попусте, на робу или услуге, код приватних фирми, јавних предузећа и установа, спортских клубова и слично.

Присутне родитеље и децу, представнике локалне самоуправе, јавних установа и предузећа, као и привреднике, који су подржали ацију “Цена минус за 3+”, поздравила је приликом свечане поделе картица потпредседница Покрета за децу Далиборка Несторовић. Она је истакла да је сарадња Града Чачка и Покрета за децу „Три плус“ најбољи пример добре праксе у области подрШке рађању, презентован и осталим локалним самоуправама у Србији које су одлучиле да подрже активности ове организације.

– Акцијом коју смо покренули успели смо да објединимо три важна сегмента друштва: породице, локалну самоуправу и оне најважније, који су у највећој мери изнели ову акцију, а то су привредни субјекти чачанског краја, којима су и ово удружење и Град Чачак посебно захвални – нагласила је Далиборка Несторовић.

Према процени представника Покрета за децу „Три плус“ на територији Града Чачка живи око 2.000 породица са троје и више деце, па отуда и не изненађује податак да је свечаном уручивању картица присуствовао изузетно велики број Чачана.

– Чачак је први град који је реализовао картицу “Цена минус за 3+” у 2018. години. Посебно нас радује што је картица за 2019. годину ојачана још снажнијом подршком привредника, јавних предузећа и установа, као и спортских клубова, захваљујући којима ће породице са троје и више деце добити нове и веће попусте на робу и услуге, али и увећан број бесплатних тренинга за малишане – истакао је председник Покрета за децу „Три плус“ Владица Гавриловић.

Председник Покрета за децу је акценат ставио на новине које у овој години породицама са троје и више деце доноси нова картица “Цена минус за 3+”, међу којима је и нови сајт www.triplusraymena.rs,  на који се власници картице могу улоговати и тиме приступити размени и постављању поклона које сами донирају или преузимају оне које су донирале многе фирмиране компаније. Такође, новину у овој години представља и то што картица “Цена минус за 3+”, која је приложена уз здравствену картицу, породицама са троје и више деце омогућује приоритет при прегледима у Дому здравља и Болници, како у Чачку, тако и у многим другим градовима у којима је ова картица реализована. Гавриловић је навео да очекује да се овом пројекту прикључи много више локалних самоуправа, јер је заједнички циљ и интерес свих нас да се пружи подршка вишедетним породицама , које представљају последњи стуб одбране од нестанка и све мањег броја српског живља.

Заменица градоначелника Милица Дачић је изразила задовољство што је ова акција кренула из Чачка и истакла да ће локална самоуправа увек изаћи у сусрет свим добрим предлозима за унапређење родитељства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.