Obrazovanje

КЊИГЕ О СВЕТОМ САВИ НА ПОПУСТУ 30%

 

Поводом прославе Савиндана све Пчеличине књиге о Светом Сави можете купити по специјалној цени са попустом од 30%. За куповину у Пчеличиној онлине књижари www.пцелица.рс акција важи у периоду од 24. до 28. јануара, а у књижарама у Београду и Чачку од 24. до 27. јануара.
На специјалном попусту наћи ће се Пчеличине књиге „Свети Сава – од принца до свеца”, „Растко Немањић – поглед дужи од времена”, „Стефан Немања добија сина Растка” и „Злато на свили”.

Најновије Пчеличино издање „Свети Сава – од принца до свеца”, аутора Ђорђа Чоловића, младог вероучитеља, представља животопис првог српског архиепископа с посебним нагласком на његовом значају у области религије, школства, културе, књижевности, здравства и задужбинарства. Ово информативно и надахнуто дело илустровао је Мијат Мијатовић. Више о овој књизи можете прочитати на следећем линку:
http://www.pcelica.rs/izdanja/sveti-sava-od-princa-sveca/

Књига „Растко Немањић – поглед дужи од времена”, аутора Слободана Станишића, део је велике едиције „Векови српске писмености”, тако да, у виду романсиране приче, о Растку Немањићу говори првенствено као о личности која је имала немерљив значај за српску културу. За илустрације у овој књизи побринуо се Иван Шаиновић. Више о овој књизи можете прочитати на следећем линку:
http://www.pcelica.rs/?s=rastko&post_type=product

Збирка песама „Злато на свили”, коју такође потписује Слободан Станишић, представља књигу рефлексивне поезије, чији је један циклус песама посвећен Светом Сави. Величина и значај Светог Саве повод су за размишљање, али и суптилне и осећајне стихове проистекле из осећаја дивљења. Истом врстом сензибилитета проткане су и илустрације Тихомира Челановића које су специјално урађене за ову књигу. Више о овој књизи можете прочитати на следећем линку:
http://www.pcelica.rs/izdanja/zlato-na-svili/

Од Слободана Станишића нам долази још једна књига о Светом Сави, а то је „Стефан Немања добија сина Растка”, која је део велике, вишеструко награђиване едиције „Деца читају српску историју”. Намењена малишанима који се тек упознају са догађајима и личностима из српске историје, ова књига са живописним илустрацијама Јована Укропине обрађује тренутак рађања најмлађег сина великог српског жупана Стефана Немање, а будућег првог српског архиепископа. Више о овој књизи можете прочитати на следећем линку: http://www.pcelica.rs/iz…/stefan-nemanja-dobija-sina-rastka/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.