G.Milanovac

Најсавременија опрема за нову болницу

 

 Радови на реконструкцији Опште болнице Горњи Милановац ускоро би требали да почну, а данас је потврђено да ће Република Србија обезбедити сва потребна средства како би болница у потпуности била опремљена новом и најсавременијом опремом.

На радном  састанку  који је одржан у кабинету председника општине Дејана Ковачевића са саветником директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Ђорђем Вуковићем, разговарало се о завршеним, текућим, али и будућим инвестицијама за које је ова владина Канцеларија издваја новчана средства. Поред њих, састанку су присуствовали и директор Опште болнице, доктор Предраг Шутић и шеф Канцеларије за локални економски развој Душица Нешовић.

Сарадња општине Горњи Милановац са Канцеларијом за управљање јавним улагањима је изванредна и у току је неколико великихзаједничких пројеката који су јако значајни за све грађане Горњег Милановца: „Тема данашњег састанка првенствено је била реконструкција Опште болнице. Ми смо припремили сву неопходну документацију и надам се да ће у наредних петнаест до двадесет дана сви услови бити испуњени како би се расписао тендер за извођење радова.“

          Први човек Горњег Милановца  поновио једа прва фаза реконструкције подразумева радове на енергетској ефикасности, партерном уређењу, такође и радове на новој котларници која ће бити на биомасу, као и радове на новом објекту који ће бити намењен за палијативно збрињавање пацијената: „Прва фаза радова би требало да се заврши до половине следеће године како бисмо могли наредне године у овом периоду да причамо о унутрашњем уређењу и реконструкцији. Нагласио бих, да јегосподин Ђорђе данас дошао са лепим вестима, а то је да ће Канцеларија за управљање јавним улагањима определити средства за набавку нове опреме намењене Општој болници.“

          Када је реч о осталим пројектима које Општина ради или ће радити заједно са Канцеларијом, Ковачевић је рекао су средствима Канцеларије завршени радови на потоку Јакљево, а да су даље предвиђени радови на Ивичком потоку у дужини од 1200м, радови на изградњи градске котларнице, као и радови на водоводу Рудник чиме би се решио велики проблем са којим се сусрећу мештани ове варошице када је пијаћа вода у питању. Председник општине се захвалио представницима Канцеларије за управљање јавним улагањима, али и председнику Републике  Александру Вучићу који је, према његовим речима, приликом посете Горњем Милановцу, одобрио све ове пројекте и препознао Горњи Милановац и житеље овог краја као вредне људе који треба да остану и да живе на овим просторима.

Ђорђе Вуковић, саветник директора Канцеларије за управљање јавним улагањима рекао је да је сарадња општине Горњи Милановац са Канцеларијом у претходном периоду била добра, али да је посебно интензивирана у последње две године: „Ради се о великом броју инвестиција које се у овом тренутку већ дешавају или ће се дешавати у Горњем Милановцу. Поред реконструкције Опште болнице и водоснабдевања које је председник поменуо, ту је и део који се односи на предупређење стања насталог услед елементарних непогода. То су сетови ствари које радимо у целој Србији, а пре свега у општинама као што је Горњи Милановац. Напоменуо бих да у највећој мери од активности самог руководства општине зависи реализација неког пројекта. Горњи Милановац је ту доста предусретљив, веома активан и израдили су значајан део документације на основу које Канцеларија за управљање јавним улагањима реализује те пројекте.“Вуковић је подсетио да је кроз заједничке пројекте доста тога урађено, и то, како је рекао, неколико школа, неколико објеката примарне здравствене заштите, амбуланте, Домови здравља, а да су сада у плану веће инвестиције које ће у наредне две три године бити завршене. Такође је рекао да је Горњи Милановац једна од бољих општина у држави са којима Канцеларија има одличну сарадњу, што се према његовим речима може видети и по инвестицијама које су завршене или које се планирају. Како је објаснио, и код нас и у свету важи правило да ствари функционишу тамо где су добро организовање институције и људи који воде те институције, а такав је случај како је рекао у Горњем Милановцу.

Доктор Предраг Шутић, директор Опште болнице у Горњем Милановцу рекао је да ће реконструкцијом Опште болнице Горњи Милановац цела општина и житељи овог краја, после скоро четрдесет година, добити болницу са европским условима и комфором, како за пацијенте, тако и за запослене. Шутић је као посебну и најзначајнију вест нагласио да ће се у потпуности  заменити и осавременити болничка опрема, која ће пратити све медицинске трендове чиме ће се према његовим речима побољшати рад запослених у Општој болници.

 

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.