Grad

Noć muzeja na FTN

ftn noc muzeja 6U okviru manifestacije „Noć muzeja“, u subotu, 20. maja 2017. g.  na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku pod nazivom „Veliki i mali revolucionari“  priređena je izložba tehničkih eksponata, uz  nekadašnje radio prijemnike iz kolekcije Miodraga Uroševića, u arhivi FTN sačuvani slajdovi na temu Nikole Tesle, prikazani  su posredstvom projektora iz „prošlih vremena“. Kutak posvećen Nikoli Tesli dopunjen je „Kolumbovim jajetom“ i transformatorom, što uvek izaziva interesovanje  najmlađim posetiocima.   Prikazan je eksponat „trospratnog lifta“ koji je uz mentorstvo prof. dr Miroslava Bjekića realizovan u okviru predmeta Elektromotorni pogoni.

ftn noc muzeja 2017 2U okviru eko kutka, đaci iz OŠ „Filip Filipović, inače učesnici radionice „veliki i mali revolucionari“ i studenti FTN svojom kreativnošću i umećem stvarali su nove vrednosti od raznih materijala i predmeta planiranih za odbacivanje i reciklažu. I ove godine, kutak na FTN sa eksponatom imala je Mašinsko saobraćajna škola.

Pozdravljajući posetioce, izložbu „Veliki i mali revolucionari“  otvorio je dekan FTN prof. dr Nebojša Mitrović:

-Postavkom eksponata u Noću muzeja, uz osvrt na eksponate koji svedoče o prošlim vremenima, želimo da ukažemo na napredak tehnike i uz prikaz izuma Nikole Tesle aktuelnih u svakom vremenu.- rekao je dekan Mitrović dodajući da posebno raduje interesovanje najmlađih za tehniku.

Svečanom ambijentu doprinela je muzičkim izvođenjem Iva Vuković, učenica solo pevanja Srednje muzičke škole u Čačku.

noc muzeja ftn 2017 1

noc muzeja ftn 5

Ostavite odgovor