Grad

Ноћ музеја на ФТН

ftn noc muzeja 6У оквиру манифестације „Ноћ музеја“, у суботу, 20. маја 2017. г.  на Факултету техничких наука у Чачку под називом „Велики и мали револуционари“  приређена je изложба техничких експоната, уз  некадашње радио пријемнике из колекције Миодрага Урошевића, у архиви ФТН сачувани слајдови на тему Николе Тесле, приказани  су посредством пројектора из „прошлих времена“. Кутак посвећен Николи Тесли допуњен је „Колумбовим јајетом“ и трансформатором, што увек изазива интересовање  најмлађим посетиоцима.   Приказан је експонат „троспратног лифта“ који је уз менторство проф. др Мирослава Бјекића реализован у оквиру предмета Електромоторни погони.

ftn noc muzeja 2017 2У оквиру еко кутка, ђаци из ОШ „Филип Филиповић, иначе учесници радионице „велики и мали револуционари“ и студенти ФТН својом креативношћу и умећем стварали су нове вредности од разних материјала и предмета планираних за одбацивање и рециклажу. И ове године, кутак на ФТН са експонатом имала је Машинско саобраћајна школа.

Поздрављајући посетиоце, изложбу „Велики и мали револуционари“  отворио је декан ФТН проф. др Небојша Митровић:

-Поставком експоната у Ноћу музеја, уз осврт на експонате који сведоче о прошлим временима, желимо да укажемо на напредак технике и уз приказ изума Николе Тесле актуелних у сваком времену.- рекао је декан Митровић додајући да посебно радује интересовање најмлађих за технику.

Свечаном амбијенту допринела је музичким извођењем Ива Вуковић, ученица соло певања Средње музичке школе у Чачку.

noc muzeja ftn 2017 1

noc muzeja ftn 5

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.