Aktuelno Sport

ОДЛИЧНОМ ОДБРАНОМ ДО ПОБЕДЕ

 

Фото: Лејча, архива

У сјајном кошаркашком амбијенту пред 1.500 гледалаца “Борац“ је на свом терену савладао, у заосталом 10. колу КЛС, екипу “Новог Пазара“ са 84:72 (25:14; 18:16; 23:18; 20:24).

Домаћи кошаркаши су боље “отворили“ овај сусрет, искористили нервозу гостију и на први одмор отишли са вишком од 11 поена. Фуриозно су изабраници Јовице Арсића кренули и почетком друге четвртине. У 15. минуту су остварили и највеће вођство 38:16. Завршница тог дела игре припада Новопазарцима, праве серију 9:0 и на велики одмор одлазе са заостатком од “само“ 13 поена. Можда би играчи Оливера Поповића остварили и повољнији резултат да нису промашили девет слободних бацања и имали 12 изгубљених лопти. У наставку сусрета сличана прича. “Борац“ опет одлази на неких двадесет разлике и ту предност чува до пред крај, када у последња два минута сусрета “Нови Пазар“ серијом 8:0 своди разлику на 12 поена.

Ова утакмица је била проглашена за меч високог ризика, па је било је приметно повећано присуство припадника МУП-а и Жандармерије, али све је протекло у изузетно спортској и коректној атмосфери. За то су се побринули навијачи оба тима који су у границама пристојности бодрили своје љубимце.

“Борац“: С. Гавриловић 9, Аликадић, Поповић 10, Р. Ђоковић 23, С. Крсмановић, И. Ђоковић 2, И. Гавриловић 4, Мајсторовић 4, Прља 4, Кочовић 14, Чарапић 2, Мариновић 12.

“Нови Пазар“: Еминбеговић, Бербаков 3, Нумановић, Славковић, Радоњић, Хаџифејзовић 11, Симеуновић 8, Крстић 29, Булатовић 4, Нешовић 9, Ивановић 3, Вујовић 5.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.